DODIK O PREKIDU SARADNJE S INSTITUCIJAMA BiH: Arogancija ne prolazi u RS
Foto: Zorana Jevtić

Zaštita ustavnosti RS

DODIK O PREKIDU SARADNJE S INSTITUCIJAMA BiH: Arogancija ne prolazi u RS

Bosna i Hercegovina -
Oni koji misle arogancijom i mimo Ustava Bosne i Hercegovine da deluju, moraće da odustanu, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

Odluku Vlade Republike Srpske da prekine saradnju sa Tužilaštvom, Sudom i Agencijom za istragu i zaštitu Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, uoči početka sednice Parlamenta RS na kojoj će ova odluka biti potvrđena, rekao je da očekuje da Sarajevo poštuje odluke Vlade RS.

"Niko ne bi trebalo da iskušava opredeljenje Vlade u Republici Srpskoj o tome da zaštiti dignitet svojih institucija i ustavnu poziciju Republike Srpske. Oni koji misle da arogancijom i mimo Ustava Bosne i Hercegovine deluju - moraće da odustanu", izjavio je Dodik za Sputnjik.

Odluka Vlade važi sa sve institucije RS, a usledila je posle pretresa zgrada opštine, policije i komunalnog preduzeća u Novom Gradu koji je obavila SIPA, što, po rečima ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, dovodi u sumnju poverenje u MUP Srpske, koji je dosad uvek sarađivao sa bezbednosnim agencijama u BiH, kao i Sudom i Tužilaštvom BiH.

(rs.sputniknews.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track