DODIK: BiH nema budućnosti sa onima koji su odrasli na idejama Izetbegovićeve Islamske deklaracije
Foto: Marina Lopičić

Reakcija na Bakirovu izjavu

DODIK: BiH nema budućnosti sa onima koji su odrasli na idejama Izetbegovićeve Islamske deklaracije

Bosna i Hercegovina -
San Alije Izetbegovića bio je Islamska deklaracija i šerijatsko pravo umesto Ustava, a njegov sin Bakir jučerašnjom izjavom da SDA ide Alijinim putem potvrđuje da je to i njegov san i put od kojeg neće odustati, rekao je Dodik

BANjALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da BiH nema budućnost sa onima koji su odrasli i deluju na idejama "Islamske deklaracije" Alije Izetbegovića, koje bi morale uvek i na svakom mestu da budu upozorenje svima u BiH.

"San Alije Izetbegovića bio je "Islamska deklaracija" i šerijatsko pravo umesto Ustava, a njegov sin Bakir jučerašnjom izjavom da SDA ide Alijinim putem potvrđuje da je to i njegov san i put od kojeg neće odustati", rekao je Dodik Srni, na pitanje da prokomentariše ocenu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je njegov otac bio realista i da je SDA i dalje na njegovom putu.

Dodik je ocenio da je opasno to što je aktuelni lider SDA tu izjavu dao na konvenciji mladih ove stranke, koje na taj način želi jasno usmjeriti kojim putem treba da idu.

"Ima li takva BiH budućnost? Naravno da nema, sa Bakirom Izetbegovićem i onima koji su odrasli uz ".Islamsku deklaraciju". O kakvoj mi onda budućnosti govorimo, o kakvom evropskom putu, kada nam se neskriveno najavljuje šerijatska BiH oličena u Izetbegoviću i njegovom putu?", zapitao je Dodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track