(FOTO) SPREMITE SE ZA VEČERAS: Posle snega Balkan zahvata nova nepogoda!
Foto: Anadolija

Prognoza

(FOTO) SPREMITE SE ZA VEČERAS: Posle snega Balkan zahvata nova nepogoda!

Bosna i Hercegovina -
BANJALUKA - Zemlje regiona su drugi dan pod snegom, snežni nanosi ponegde otežavaju saobraćaj koji je uglavnom usporen, a najavljene su nove padavine u vidu ledene kiše.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vreme. Pre podne padavine se očekuju ponegđe u Hercegovini, zapadnim i severozapadnim područjima Bosne. Do kraja dana i u večernjim satima padavine se očekuju i u celoj zemlji.

Banjaluka (Foto: Anadolija)
Banjaluka (Foto: Anadolija)

Visina snežnog pokrivača na Jahorini, koji je padao tokom cele noći s jačim intenzitetom u jutarnjim časovima, dostigla je 30 centimetara. Portparol Olimpijskog centra "Jahorina" Ivana Lizdek rekla je da se očekuje da sneg nastaviti da pada tokom dana, što će omogućiti da budu otvorene i nove skijaške staze.

Nakon što je vikend delove Hrvatske potpuno prekrio sneg, danas i sutra širom zemlje očekuju se veoma niske temperature. Prema aktualnim podacima DHMZ-a za 7 sati, najviše snega ima u Zavižanu (30 centimetara), dok je u Zagrebu napadalo 15 cm.

Zagreb (Foto: Tanjug)
Zagreb (Foto: Tanjug)

U današnjoj prognozi HDMZ javlja kako valja očekivati pretežno oblačno vreme, uz tek povremene padavine, pre podne u zapadnim predelima, a od sredine dana gotovo u čitavoj Hrvatskoj. Na kopnu će i dalje padati sneg, a u Lici i unutrašnjosti Dalmacije moguća je kratkotrajna kiša koja se smrzava na tlu. Na Jadranu se očekuje većinom kiša, a na severnom delu može pasti i malo snega.

Sarajevo (Foto: Anadolija)
Sarajevo (Foto: Anadolija)

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno, povremeno će padati kiša, a u severnim predelima i sneg i susnežica, u nižim predelima uglavnom u jutarnjim satima. Duvaće povremeno umeren do jak, vetar južnih smerova. Jutarnja temperatura vazduha od -5 do 10, najviša dnevna od 1 do 12 stepeni.

Zenica (Foto: Anadolija)
Zenica (Foto: Anadolija)

U Makedoiiji će i narednih dana preovladavati oblačno sa padavinama, a snega će biti na planinama. Najviše snega ima u Požaranu 20 centimetara i Lazaroplju 15 centimetara. Najviše kiše je palo u Ohridu, za 12 sati 19 litara po metru kvadratnom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track