SVETI STEFAN PRAZNIK U RS: Zastave Srpske vijoriće se na svakom koraku!

Uprkos svemu

SVETI STEFAN PRAZNIK U RS: Zastave Srpske vijoriće se na svakom koraku!

Bosna i Hercegovina -
BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović pozvao je danas sve javne institucije i ustanove, privredne i druge subjekte u tom gradu da, povodom Dana RS, 9. januara, istaknu zastave Srpske na svojim objektima.

Takođe, Gavranović je, pozivajući se na zaključke “Odbora za proslavu Dana Republike Srpske i krsne slave RS - Svetog arhiđakona Stefana”, uputio poziv svim zajednicama etažnih vlasnika da na stambenim objektima istaknu zastavu RS.

''Ovaj posao trebalo bi da bude završen najkasnije do 7. januara'', saopšteno je danas iz banjalučke Gradske uprave. U glavnim ulicama Banjaluke već su na javnoj rasveti postavljene zastave RS, a viore se i na objektima u kojima je sedište entitetskih institucija.

Srpski zvaničnici u RS najavili su "što masovnije“ obeležavanje Dana RS-a, nakon odluke Ustvanog suda BiH kojim je osporen taj datum.

Krajem novembra prošle godine Ustavni sud BiH proglasio je neustavnim Dan RS, koji se obeležava 9. januara te odlučio da Narodna skupština RS treba da u roku od šest meseci usaglasi sporni član Zakona o praznicima RS sa Ustavom BiH.

Srpski zvaničnici u RS-u su potom u zajedničkoj izjavi naveli da će se 9. januar u tom bh. entitetu i dalje slaviti kao Dan Republike.

(Glas Srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track