REALNA OPASNOST OD TEROIZMA Dodik: 3.400 vehabija obučeno za terorističke akcije u BiH
Foto: Printscreen

Njih 500 prišlo islamskoj državi

REALNA OPASNOST OD TEROIZMA Dodik: 3.400 vehabija obučeno za terorističke akcije u BiH

Bosna i Hercegovina -
BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da postoji veoma realna opasnost od terorizma u Bosni i Hercegovini (BiH), u kojoj raste broj vehabija.

On je preneo podatak obaveštajne zajednice, dodajući da se ne radi samo o bosanskim podacima, da je 3.400 stanovnika BIH prema obaveštajnim ocenama procenjeno da može sprovesti terorističke akcije.

Oko 500 ljudi, prema njegovim rečima, već su prišli Islamskoj državi, a neki od njih se sada i vraćaju u BiH.

"Ustajemo i ležemo sa brigama o tome", rekao je Dodik ističući da su politički uslovi u BiH za širenje vehabizma osnovni problem. On je ukazao da su mnogi pokušali da sakriju da je ubistvo policajca u Zvorniku bio teroristički akt.

Takođe je naveo da je od rata pa do sada u BiH izgrađeno 1.100 džamija, i da je u samom Sarajevu dramatično povećan broj džamija.

"Samo u novom delu Sarajeva imamo džamiju koju je sagradio princ iz Saudijske Arabije, a u kojoj se okupljaju vehabije", ukazao je Dodik.

Na Ilidži i u drugim delovima Sarajeva saudijski investitori grade stanove za ljude iz arapskog sveta, a ako dođu, smatra Dodik, to će promeniti karakter BiH.

On je istakao da mnoge vehabije već možemo videti u javnim službama i da nikada ne možete biti sigurni na koji će način delovati.

Prema njegovim rečima ti spavači su najopasnija priča koja postoji na ovom prostoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track