(VIDEO) IZLETELI IZ AUDIJA: Ovako su specijalci RS ukrali 300.000 evra iz blindiranog vozila
Foto: Printscreen/ATV

Skandal u Srpskoj

(VIDEO) IZLETELI IZ AUDIJA: Ovako su specijalci RS ukrali 300.000 evra iz blindiranog vozila

Bosna i Hercegovina -
Šestorica pripadnika Specijalne policije MUP-a Republike Srpske uhapšeni su zbog pljačke blindiranog vozila kompanije “Sektor sekjuriti” na autoputu Banjaluka-Gradiška, nedaleko od mesta Cerovljani.

Uhapšeni su bili aktivni pripadnici specijalne policije. Jedan od njih je pao na poligrafu, dok su dvojica odbila poligrafsko ispitivanje.

Razbojnici su tada ukrali 600 hiljada maraka, a radi se o novcu iz jedne banke koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu. U pucnjavi u kojoj su korišćene automatske puške i raketni bacač “zolja” ranjen je radnik “Sektor sekjuritija” Đurađ Bajić.

Automobil audi A6 koji je korišćen u pljački, pronađen je posle dva dana sakriven u šumarku, u zaseoku Baraji, nedaleko od mesta na kojem se razbojništvo i dogodilo.

Banjalučka ATV objavila je video snimak sa nadzorne kamere koji prikazuje petoricu pripadnika Specijalne policije RS kako naoružani pljačkaju 300.000 evra.

Može se videti kako se vozilo sa oko 300.000 evra zaustavlja, a ispred njega stiže “audi” sa pljačkašima čija se vrata otvaraju dok je još u pokretu. Izlaze petorica naoružanih i maskiranih muškaraca. Kundakom puške razbijaju staklo automobila i dvojicu radnika “Sektor sekjuritija”, pod pretnjom oružjem, izvlače iz kola.

Posle pljačke lopovi i ulaze u "audi" i beže.

Pogledajte:

(ATV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja