OTAC NESREĆNOG DEČAKA OTOVORIO DUŠU: Moj Mahir nije zlostavljan! Sumnjam na nešto drugo
Foto: Avaz.ba

Muhamed Rakovac

OTAC NESREĆNOG DEČAKA OTOVORIO DUŠU: Moj Mahir nije zlostavljan! Sumnjam na nešto drugo

Bosna i Hercegovina -
Mahir Rakovac je četrnaestogodišnji dečak koji je tragično stradao 14. decembra prošle godine, skočivši s osmog sprata zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja.

Nakon njegove smrti pojavile su se informacije da je Mahir bio izložen vršnjačkom nasilju, te da ga je nekolilo dečaka iz škole koju je pohađao fizičko zlostavljalo i maltretiralo.

Nakon izjava njegove majke Alise Mahmutović i očuha Dubravka Lovrenovića, večeras je prvi put javno govorio i njegov biološki otac, Muhamed Rakovac, koji inače živi u Tuzli i kojeg je Mahir redovno posećivao.

Rakovac je iskazao potpuno drukčije mišljenje od Alisinog i Dubravkovog, te kazao kako ne veruje da je Mahir bio fizički zlostavljan i maltretiran.

"Moj Mahir je bio dečak za poželeti, omiljen u društvu, a imao ga je i u Tuzli. U Sarajevu ne znam šta se dešavalo, obzirom da mu od dečaka - njegovih vršnjaka, niko nije došao na dženauu, ne znam uopšte da li je izlazio napolje. Mahir je često dolazio kod mene, čuo sam mnoge priče, a kad tu dođe treća osoba (misleći na očuha Dubravka), ne bude više isti odnos s decom. Ja sam čekao zrelije godine, da mu lakše mogu objasniti, da i meni neko treba, kada sam se rastavio od njegove majke. Kad je dolazio kod mene u Tuzlu, voleo je društvo, voleo je da se igra, a na njemu ništa nisam mogao da primetim, ništa mi nije govorio, iako sam ja potencirao", kazao je Mahirov otac Muhamed Rakovac.

Kao što smo i naveli, Mahirov biološki otac potpuno je suprotnog mišljenja i iskaza, u odnosu na sve ono što se prethodno pisalo. Mišljenja je da njegova majka Alisa i očuh Dubravko od svega žele napraviti dobar marketing i stvoriti farsu, zbog, kako je kazao, pravdanja koje će se morati desiti kad-tad.

"Ja ne znam ništa više osim onoga što se piše po medijima, ali u svakom slučaju ima mnogo kontradiktornosti. Sumnjam u svu ovu priču o tome kako su ga deca zlostavljala i kako je on zbog toga napravio to što je napravio. Sumnjam u priču Alise i Drubravka, mislim da nije tačna! Mislim da nije bilo vršnjačkog nasilja, možda samo u verbalnom smislu, ali u zlostavljanje sumnjam", istaknuo je Rakovac.

Mahirov očuh Dubravko Lovrenović već nekoliko dana, vodi "bitku" i traži pravdu za Mahira, daje izjave za medije, Tužilaštvo, sve ne bi li istinu pokušao isterati na videlo. U svojim prethodnim navodima, kazao je kako je Mahirov pre samoubistva, kući dolazio sa modricama po licu i telu. Njegov biološki otac, Muhamed, kaže kako nikada ništa nije primetio.

"Ja modrice nikada nisam primetio, samo sam prilikom same obdukcije tela, video modricu ispod Mahirovog desnog oka, a mislim da to nije nastalo usled pada, niti od zlostavljanja u školi - možda je u kući. Verujem da su Alisa i Dubravko neke stvari kazali kako bi zaštitili sebe, jer je majka sada staratelj, a meni mora položiti račune. Ja sam bio u Tužilaštvu, u policiji i dao svoju izjavu. Mahira sam poslednji put sam video 1.11.2015. godine, a u međuvremenu smo se čuli telefonom. Od 2.12. nisam mogao uspostaviti kontakt s njim, zvao sam, telefon je zvonio, ali mi se nije javljao", rekao je na kraju Muhamed.

Ispričao je takođe i to da mu je na Mahirovoj dženazi prišao čovek koji se predstavio kao otac dečaka s kojim se Mahir družio, te ga zamolio da da dnevnik, koji mu je dao, spusti u grob zajedno s telom.

"Poslušao sam ga, tako sam uradio, neka Tužilaštvo radi ekshumaciju ako želi", rekao je Rakovac.

Zaključio je da je sve jedna velika misterija i tajna.

(Radiosarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track