SKOČILA SA ZGRADE Devojčica (15) ostavila drugu iz razreda oproštajno pismo za majku
Foto: Printscreen Avaz.ba

Mislili su da se šali

SKOČILA SA ZGRADE Devojčica (15) ostavila drugu iz razreda oproštajno pismo za majku

Bosna i Hercegovina -
TUZLA - Učenica 9. razreda ove škole Kalesija, u četvrtak je skokom sa prvog sprata obližnje zgrade, pokušala da se ubije

Devojčica (15) je srećom, ostala živa, ali je zadobila teške povrede. Osim povreda glave, teško su joj oštećena i dva pršljena, ali je van životne opasnosti. I nastavnici i učenici su u šoku , a neki su i na lekovima za smirenje.

Navodno je tog kobnog dana majka učenice dolazila u školu da se informiše o njenim ocenama i pred razrednom Jasnom Krstanović, posle prvog časa, vikala na ćerku i oduzela joj mobilni telefon. Posle trećeg časa učenica je izašla iz školskog dvorišta, popela se na obližnju zgradu u izgradnji i skočila sa prvog sprata.

Pre toga svom školskom drugu ostavila je pismo i zamolila ga da pismo preda njenoj majci. U pismu je napisala da joj je žao majke, koja je obolela. Napisala je i da joj je žao što ima loše ocene. Nikoga drugog nije okrivljivala za svoj čin. Direktor Fahrudin Hamzić i pedagog Zlatan Paloš negiraju da je bilo kakvo vršnjačko nasilje mogući razlog odluke devojčice da pokuša samoubistvo.

OŠ Kalesija (Foto printscreen avaz.ba)
OŠ Kalesija (Foto printscreen avaz.ba)

Danas su sa majkom devojčice obavili razgovor. "Znamo da je njoj i njenoj kćerki najteže. Najvažnije je da učenica ostane živa i da se oporavi. Istina je da je imala lošije ocene, ali nikada nije bilo nikakvih problema sanjom. Bila je malo povučena" direktor Hamzić. - Nikada se ni učenica ni njena majka nisu požalile ni meni, ni razrednoj Jasni Krstanović ni direktoru da imaju bilo kakvih problema. Štaviše, kako nam je rekla razredna, njeni drugovi iz razreda su u par navrata skupljali novac kako bi joj pomogli", kaže Paloš.

Dečak kom je devojčica predala pismo rekao je da o tome nije obavestio direktora jer je mislio da se ona samo šali. Pismo je predato Policijskoj upravi Kalesija.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja