INTERNET PODVALA ILI NE: Anonimusi zapretili vladi BIH?
Foto: Youtube/Printscreen

Hakeri u regionu

INTERNET PODVALA ILI NE: Anonimusi zapretili vladi BIH?

Bosna i Hercegovina -
Na Jutjubu je osvanuo, navodno, novi video hakerske organizacije "Anonimus", u kome su najavili da će ubuduće i da se bore za prava Hrvata u Bosni i Hercegovini.

"Posle naših uspešnih akcija protiv vlade Tunisa i raznih intervencija na Bliskom Istoku, odlučili smo da rešimo još jedan problem diskriminacije cele nacije", poručili su "Anonimusi"."Tokom našeg sastanka u Nju Delhiju, shvatili smo kako je broj Hrvata prepolovljen u proteklih 25 godina. Politički lideri Bosne i Hercegovine uskoro će primiti naše zahteve, a krajnji rok za odgovor biće 72 sata", ističu u videu.

Dodaju da će, ako ne osiguraju komunikacijski kanal sa njima, biti suočeni sa ogromnim curenjem poverljivih informacija uključujući i podatke njihovih bankovnih transakcija. Upozoravaju kako će se boriti i da ih je nemoguće zaustaviti i da će poraziti sve neprijatelje demokratije i ljudskih prava.

Ipak, na zvaničnim kanalima hakerske organizacije ne postoji nikakav trag da oni i stoje iza ovog videa. Moguće je da je neko iskoristio priliku da se našali, pisalo je u jednom komentaru na Jutjubu.

Takođe, nalog sa koga je i postavljen snimak na Jutjub ne sadrži nijedan drugi video tako da je moguće da se radi o podvali. Ipak, pojedini bosanski mediji su preneli "vest" o novim planovima Anonimusa.

(Avaz/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track