ČAK 70 GRAĐANA BIH OSUMNJIČENO ZA TERORIZAM: Prati se svaki njihov korak
Foto: AP Amel Emric 22 Dec 2015

Borba protiv terorista

ČAK 70 GRAĐANA BIH OSUMNJIČENO ZA TERORIZAM: Prati se svaki njihov korak

Bosna i Hercegovina -
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je da se vodi istraga protiv 70 lica koja su osumnjičena za terorizam i da se posebno prate kretanja državljana BiH koji se odlučuju na odlazak na ratišta u Siriji i Iraku u borbu na strani terorističkih grupa.

Glavni tužilac BiH Goran Salihović u Sarajevu se sastao s članovima udarne grupe za borbu protiv terorizma koju čine predstavnici svih bezbednosnih agencija u BiH.

Kako je saopšteno posle sastanka, državno tužilaštvo i bezbednosne agencije do sada su otvorile istrage u 33 predmeta povezana s terorizmom, kojima je obuhvaćeno 70 osoba.

Oni se terete za krivična dela organizovanja terorističke grupe, podsticanja na terorističke aktivnosti, vrbovanja radi terorističkih aktivnosti, protivzakonitog formiranja i pridruživanja stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, krivična dela terorizma i dela povezana s terorističkim aktivnostima.

Do sada su podignute optužnice protiv 20 osoba koje se dovode u vezu s ratištima u Siriji i Iraku. Veći broj državljana BiH koji su se borili u Siriji ili Iraku, otkrile su turske službe bezbednosti i oni su sada tamo u zatvorima pod istragom i verovatno će biti izručeni bosanskohercegovačkom pravosuđu, prenose mediji u Sarajevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track