DODIK: Na dan protesta opozicije organizovaćemo kontramiting!
Foto: Fonet

Prozvao opoziciju

DODIK: Na dan protesta opozicije organizovaćemo kontramiting!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik RS izjavio je danas da će istog dana kada opozicija bude organizovala proteste zbog teškog socijalno-ekonomskog stanja, vlast organizovati kontramiting.

Milorad Dodik je rekao da su opozicione stranke "izdajnici, koji nisu dobrodošli u Republiku Srpsku".

"Tog istog dana, u isto vreme i mi ćemo organizovati proteste, jer imamo razloga da kažemo da su oni svojom izdajničkom politikom na nivou BiH doveli RS u ovu situaciju, u kojoj jeste", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Opozicione stranke, okupljene u Savezu za promene, najavile su da će sredinom maja organizovati demonstracije zbog teškog socijalno-ekonomskog stanja i kašnjenja isplata boračkih dodataka i ostalih budžetskih obaveza prema ugroženim kategorijama stanovništva.

Dodik je naveo da će RS izvršiti sve svoje obaveze, "kada bude osigurala finansijska sredstva", a da je sve ostalo "ujudurma opozicije".

Predsednik RS je istakao da vlast čini sve da budžet bude likvidan, dodavši da se vode pregovori s Vladom Srbije i Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) koji bi trebalo da dugoročno stabilizuju budžet.

"Sve ostalo je deo opozicione ujudurme, da bi se stvorila predstava o tome kako u RS nešto ne funkcioniše. U RS funkcioniše sistem, budžet, Vlada i nemamo tu problema", rekao je Dodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track