I POSLE GODINU I PO DANA: Novinarima BN televizije i dalje zabranjen ulaz kod Dodika
Foto: Dado Đilas

Bez objašnjenja

I POSLE GODINU I PO DANA: Novinarima BN televizije i dalje zabranjen ulaz kod Dodika

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Srpske Milorad Dodik godinu i po dana ne dozvoljava novinarima BN TV da prate događaje u Palati Republike, iako su u više navrata podnosili zahteve za obnovu akreditacije.

BN TV nikada nije dobila čak ni objašnjenje zbog čega još traje zabrana. Predsednik Dodik je odgovorio na sledeći način:

"Postoji neka procedura koja je tu ranije sprovedena o akreditacijama, mislim da je u tome problem, ne o meni lično", kazao je Dodik.

O kakvom je problemu reč, predsednik Dodik nije objasnio, iako je ova televizija u proceduru za izdavanje akreditacije ušla još 2014. godine. Naime, obaveštenje o obnavljanju akreditacija je 2014. godine stiglo na adresu svih medijskih kuća u Republici Srpskoj, osim BN televiziji. Novinari banjalučkog dopisništva su prvi put zaustavljeni na protokolu u Palati Republike u decembru 2014. godine i od tada traje zabrana ulaska. Izuzetak je bio jedino sastanak sa predstavnicima srpskog naroda u institucijama BiH 29. juna prošle godine."Da li će i kad će dobiti akreditaciju, to je stvar procedure", rekao je Dodik 2. novembra 2015. godine i dodao da neke procedure traju 20 godina.

I nakon ovakvog Dodikovog odgovora, BN televizija ponovo je u januaru ove godine podnela pisani zahtev za obnovu akreditacije, ali akreditaciju nisu dobili do dana današnjeg.

Na kraju je i srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić na konferenciji za medije zamolio predsednika Dodika da svim medijima da istu šansu da izveštavaju iz Palate Republike.Dodik ni na ovaj apel nije odgovorio, iako bi trebalo, i to ne zbog Ivanića i BN televizije, već zato što bi i po zakonu trebalo da svim medijima, bez ikakve razlike, omogući da izveštavaju iz Palate Republike, saopšteno je iz BN televizije.

(BN televizija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track