BIHAĆ ZAVIJEN U CRNO: Dečak (10) skočio sa prozora škole zbog mobilnog!
Foto: Profimedia

tragedija

BIHAĆ ZAVIJEN U CRNO: Dečak (10) skočio sa prozora škole zbog mobilnog!

Bosna i Hercegovina -

BIHAĆ - U Bihaću je danas Dan žalosti. Ovo je odlučio gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijaševića nakon smrti dečaka Alana Hodžića (11) i Dine Selimovića (18)

Hodžić je u ponedjeljak pao sa prozora drugog sprata Osnovne škole Prekounje Bihać, dok je Selimović preminuo u Kantonalnoj bolnici Bihać od povreda zadobio pre nekoliko dana u teškoj saobraćajnoj nesreći

Osnovna škola Prekounje juče je bila zatvorena. Učenici, ali i svi zaposleni bili su u šoku. Dečakov otac Jasmin Hodžić nekadašnji direktor gradske Gimnazije kaže da ne može da veruje da je ostao bez sina i dodaje da mu ništa nije jasno.

"Da li je on sam skočio ili se okliznuo, verujte, ni mi ne znamo. Ne znam još šta se tačno dogodilo", kaže Hodžić, koji se pre nekoliko godina vratio sa porodicom iz Kanade kako bi živeli i radili u BiH. Prema nezvaničnim informacijama, tragedija se dogodila posle časa odeljenske zajednice, tokom koje su učenici učestvovali u jednoj društvenoj igri.

Nastradali dečak je, navodno, pošto je izgubio u igri zaplakao. Kada je školsko zvono označilo kraj časa i po izlasku nastavnice iz razreda, dečak je ušao u učionicu i drugarima zapretio da će iskočiti kroz prozor. Kako oni ovu pretnju nisu shvatili ozbiljno, dečak je otvorio prozor i bacio se kroz njega. Međutim postoji verzija priče po kojoj su deca tražila Wi-Fi signal od kafića prekoputa, nagnuvši se van prozora.

U jednom je trenutku navodno Alanu je ispao mobilni i on je pokušao da ga uhvatoi ali je izgubio ravnotežu i pao kroz prozor. On je pao na glavu zadobivši teške povrede od kojih je kasnije preminuo u bolnici. Portparol policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić saopštio je da je utvrđeno da nije bilo nasilja, i da dečak nije gurnut, nego da se radi o nesretnom slučaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track