RODITELJI U PANICI: Zmije gmižu po dečijem odeljenju sarajevskog kliničkog centra!
Foto: Printscreen Klix.ba

najezda gmizavaca

RODITELJI U PANICI: Zmije gmižu po dečijem odeljenju sarajevskog kliničkog centra!

Bosna i Hercegovina -

U prostorijama Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, u nedelju je snimljena zmija kako puže hodnikm

Tako je jedna sugrađanka napisala da, dok je sa sinom boravila u ovoj zdravstvenoj ustanovi, portir ubio jednu zmiju u prijemnoj ambulanti, a drugu na drugom spratu

Proteklih dana, kada su temperature u BiH bile izuzetno visoke, u nekoliko gradova BiH primećena je najezda zmija. Ovih gmizavaca ima svuda, no fotografija koja je osvanula na Fejsbuk stranici Pedijatrija Jezero posebno je zabrinjavajuća, piše Avaz.

Foto Printscreen klix.ba
Foto Printscreen klix.ba

Jedna korisnica ove društvene mreže objavila fotografiju zmije u hodniku sarajevske Pedijatrijske klinike na Jezeru, a odmah je nekoliko ljudi, komentirajući fotografiju, izrazilo strah i zabrinutost.

Jedna sugrađanka napisala je da dok je sa sinom bila u ovoj zdravstvenoj ustanovi, portir ubio jednu zmiju u prijemnoj ambulanti, a drugu na drugom spratu klinike, što za njega nije bilo novo iskustvo jer je navikao na ove opasne gmizavce koji kaže izlaze iz napuštene zgrade u blizini Pedijatrije.

Doktor Edo Hasanbegović, direktor Discipline za zdravlje deteta i šef Hematoonkološkog odelenja Pedijatrijske klinike UKCS-a, za Klix.ba je potvrdio da je pojava gmizavaca na Klinici dugogodišnja pojava i da su zmije i zmijolike životinje neretka pojava u i oko objekta Pedijatrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track