DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD BUGOJNA: Tinejdžeri se vraćali sa svadbe pa poginuli
Foto: Profimedia

Kobna proslava

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD BUGOJNA: Tinejdžeri se vraćali sa svadbe pa poginuli

Bosna i Hercegovina -

Ahmed Atić (19) i maloletni Sedin Daul (17) iz Prusca poginuli su u stravičnoj nesreći koja se u noći između subote na nedelju desila u mestu Čurčića Lug, na magistralnom putu Donji Vakuf - Bugojno.

Njihov prijatelj Samir Hadžija (20) je teško povređen, a posle ukazane pomoći u travničkoj bolnici hitno je prebačen na dalje lečenje u Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevu.

Stradali mladići nalazili su se u automobilu škoda, koji se pod nerazjašnjenim okolnostima sudario s autobusom i automobilom pasat. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona juče su saopštili kako se nesreća desila oko jedan čas iza ponoći, ali nisu navodili druge detalje.

Kako tvrde izvori do sudara je došlo na veoma opasnoj krivini, na mestu gde su nezgode veoma česte, a prema prvim informacijama, alkohol i brza vožnja bi mogli biti glavni uzroci.

Usled siline udara dvojica mladića su poginula na licu mesta, a po dolasku policijske patrole i Hitne pomoći Hadžija je i dalje bio živ, posle čega je hitno prebačen do obližnje bolnice.

Oni su inače krenuli kući sa svadbe u Donjem Vakufu. Zbog ove saobraćajne nesreće saobraćaj je bio neko vreme obustavljen i preusmeravan preko Prusca.

U MUP Srednjobosanskog kantona su rekli da su u udesu učestvovala tri vozila i to pasat, škoda i autobus setra.

Koliko je ovaj deo puta opasan, najbolje svedoči nesreća koja se desila prethodnog vikenda, kada je takođe poginuo M.E. iz Gornjeg Vakufa (44).

On je bio za volanom automobila golf, koji je podleteo pod kamion s prikolicom, posle čega je ubrzo preminuo.

(Nezavisne)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja