Najnovije vesti

DOKTOR OTKRIO STVARNI RAZLOG SMRTI BEUCA: I da je preživeo, bio bi paralizovan
Foto: Youtube/Printscreen

Koban skok

DOKTOR OTKRIO STVARNI RAZLOG SMRTI BEUCA: I da je preživeo, bio bi paralizovan

Bosna i Hercegovina
20:38h

Andrej Beuc, slovenački skakač, izgubio je život polomivši vratne pršljenove prilikom skoka sa mosta u Zvorniku, 7. avgusta ove godine, potvrdio je doktor Željko Karan.

Direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske i vođa tima koji je radio obdukciju tela nastradalog Slovenca time je definitivno dao i zvanično razjašnjenje okolnosti pod kojima je Beuc izgubio život.

O tome je upoznata i porodica nastradalog skakača, čiji su članovi prisustvovali obdukciji 12. avgusta.

"Što se mene tiče, tu nema nikakve tajne. Stradali su vratni pršljenovi o čemu postoji uredna i jasna foto-dokumentacija. Sa stručne strane sve je jasno. To je prelom vratnog dela kičmenog stuba, sa svim onim što to za sobom nosi kao posledicu. Posle toga, u vrlo kratkom vremenu, u roku od nekoliko sekundi dolazi do oduzetosti ekstremiteta i osoba tone," kazao je Karan, dodavši da se takve povrede uglavnom završavaju smrtnim ishodom.

Andrej Beuc, Foto: Facebook
Andrej Beuc, Foto: Facebook

"Može se reći da je takav ishod u 95 odsto slučajeva. Da je to preživeo kojim slučajem, uz dosta sreće, on bi imao oduzete i ruke i noge. To je izuzetno teška povreda, a ono što se vidi na snimcima, promaljanje ruke i pokreti, sve je završeno za najviše četiri sekunde. Ne postoje trenutne stvari kod ovakvih povreda, ali su one definitivno uzrok smrti," pojasnio je doktor Karan.

On je kazao da je sa članovima porodice razgovarao i pre i posle obdukcije, zaključivši:

"Oni su sa svime upoznati. Zapisnik i foto-dokumentacija prosleđeni su nadležnim ustanovama, a ko ne veruje meni, neka veruje fotografijama i stručnim nalazima tima koji je obavio obdukciju."

(Avaz.ba)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...