POLICIJA TRAGA ZA PEDOFILOM: Presreo devojčice i pokazivao im polni organ u centru Banjaluke
Foto: Profimedia

Strašno

POLICIJA TRAGA ZA PEDOFILOM: Presreo devojčice i pokazivao im polni organ u centru Banjaluke

Bosna i Hercegovina -

Policija traga za pedofilom koji je u blizini Vodenog parka Akvana u Banjaluci napao devojčice i ženu sa detetom pokazujući im polni organ.

Pedofil je opisan kao muškarac starosti oko 50 godina. Kada se napad desio nosio je bermude i majicu kratkih rukava. Šokantan napad dogodio se na potezu između Akvane i zgrade Banke Srpske.

"Sve se odigralo oko 13 časova. Najverovatnije je prvo ugledao maloletne devojčice, zatim im prišao i skinuo se, a iza njih je bila žena sa detetom koja je ostala šokirana. Upravo je ova žena i pozvala policiju, koja je pokrenula istragu", ispričao je izvor blizak policiji.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, potvrdila je juče da je policija posle prijave slučaja obavila razgovor sa ženom i pokrenula istragu u cilju otkrivanja identiteta za sada nepoznatog muškarca.

Još se ne zna da li se radi o nekom psihijatrijskom bolesniku koji je pobegao sa lečenja ili novom predatoru koji do danas nije registrovan kao seksualni prestupnik.

Ovo nije prvi put da je prostor oko Akvane, inače omiljenog kupališta mladih u Banjaluci, teren na kojem vrebaju seksualni predatori. MUP RS je i u avgustu 2013. godine na parkingu sportskog centra uhapsio pedofila S.V. (34) iz Banjaluke pošto je tu dogovorio sastanak sa 12-ogodišnjom devojčicom.

Pedofil se, pre hapšenja, nekoliko dana dopisivao sa devojčicom, posle čega je dogovorio sastanak. Nakon hapšenja otkriveno je da se pedofil u početku komuniciranja predstavljao takođe kao devojčica, a kasnije kao mladić, kako bi što lakše namamio žrtvu.

Policiju su alarmirali roditelji, koji su bili uključeni u praćenje i kontrolu i dogovore između S.V. i devojčice.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, objasnila je da su se prema prijavi devojčice i žena sa detetom kretale trotoarom u Ulici Aleja Svetog Save kada je pred njih istrčao muškarac sa spuštenim farmerkama, pokazujući polni organ.

"Policija nastavlja rad na pronalasku lica i utvrđivanju okolnosti", naveli su iz CJB Banjaluka.

(Mondo/ Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track