TUŽILAC IH SUMNJIČI ZA RATNE ZLOČINE: SIPA uhapsila šestoricu Srba u BiH
Foto: Reuters

Policijska akcija

TUŽILAC IH SUMNJIČI ZA RATNE ZLOČINE: SIPA uhapsila šestoricu Srba u BiH

Bosna i Hercegovina -

Šestorica pripadnika ratnog sastava vojske i policije bosanskih Srba uhapšena su danas pod sumnjom da su na području istočne Bosne počinili ratne zločine, uključujući ubistva najmanje 60 civila, među kojima je bilo najmanje 11 dece.

Hina navodi da je iz Tužilaštva BiH koje vodi istragu potvrđeno da su posebni timovi Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli akciju hapšenja na području Vlasenice i Milića.

Tamo su locirani i privedeni Branko Jović (59), Milomir Milošević (55), Nenad Vukotić (53), Nikola Lošić (51) i Dejan Milanović (70) dok je šesti osumnjičeni, Radomir Pantić, uhapšen posle ročišta na Sudu BiH gde mu se sudi po optužnici za učestvovanje u genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici.

Hina navodi da Tužilaštvo BiH svu šestoricu tereti za ratni zločin počinjen u proleće 1992. godine u Zaklopači kod Milića, nedaleko od Srebrenice. Osumnjičeni su za ubistvo najmanje 60 osoba, među kojima je bilo žena, staraca i 11 dece.

Prema tvrdnji Tužilaštva BiH, ubijeni civilisu dan posle masakra pokopani u masovne grobnice, koje su otkrivene i ekshumirane tek 2004. Tada su pronađeni posmrtni ostaci 54 žrtve dok se za ostacima ostalih ubijenih još traga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track