DODIK: Referendum je volja naroda i to niko neće moći da ospori
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Zadovoljan

DODIK: Referendum je volja naroda i to niko neće moći da ospori

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je da je dan posle referenduma više nego zadovoljan rezultatima, gde se 99, 8 odsto građana izjasnilo da 9. januar treba da se obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske.

Dodik je izjavio da Dan Republike Srpske ostaje u zakonu i da to je volja naroda da to niko ne može da ospori.

"Uopšte nije važna moja volja, važno je desio referendum i to je nešto što niko neće moći da opovrgne, to je volja naroda. Ja sam uradio ovo da jednog dana kad se više ne budem bavio politikom i prođem ulicom ljudi mi ukažu poštovanje što i sada rade", izjavio je Dodik.

Na pitanje da li ga je pozvao neko iz Srbije da mu čestita na rezultatima referenduma, predsednik Dodik je odgovorio

"Zvali su me moji prijatelji, ja sam ovde živeo i studirao. Još uvek se nisam čuo ni sa kim iz političkog vrha Srbije, ali polaniram u narednih nekoliko dana", rekao je on gostujući u Jutarnjem programu na televiziji Pink.

Na pitanje da li je proslava na Palama ranije planirana Dodik je odgovorio: "Planirao sam da se pojavim na Palama i da tu sačekam rezultate. Imali smo i vatromet posle proglašenja rezultata, a isti takav je bio i u Sarajevu", rekao je on zaključivši da je ovakav referendum pre dest gdoina bio nemoguća slika i da je ovime vraćeno dostojanstvo Republici Srpskoj.

(EKP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track