(VIDEO) OVU ISTINU KRIJE MINISTAR BiH MEKTIĆ: Evo zašto su beogradski žestoki momci došli u Prnjavor
Foto: Printscreen YouTube/TV K3

Veze nema sa izborima

(VIDEO) OVU ISTINU KRIJE MINISTAR BiH MEKTIĆ: Evo zašto su beogradski žestoki momci došli u Prnjavor

Bosna i Hercegovina -

Razlog je 200.000 evra neizmirenog duga, saznaje Pressrs.ba iz dobro obaveštenih izvora u prnjavorskom SDS-u.

Pare duguje Siniša Gatarić, sadašnji načelnik opštine i kandidat SDS za sledeći mandatni period. On je u julu ove godine pozajmio navedenu sumu novca radi finansiranja svoje predizborne kampanje, ali nije počeo da vraća pare kako se obavezao.

Siniša Gatarić (Foto: Pritscreen YouTube/RTRS)
Siniša Gatarić (Foto: Pritscreen YouTube/RTRS)

"Kako Gatarić nije vratio polovinu tog iznosa, a po usmenom dogovoru bio je dužan da to uradi do dana izbora, njegov beogradski finansijer je odlučio da mu pošalje poruku. Što je najgore, da bi prikrio tragove ovih crnih fondova, Gatarić je u subotu ujutro, kada su mu javili da su nabildani i istetovirani momci u gradu, panično nazvao svoje drugove (ministra bezbednosti BiH) Dragana Mektića i (direkrtora SIPE) Pericu Stanića, pokušavajući da priču prebaci na svog protivkandidata Darka Tomaša i lokalnog prnjavorskog biznismena Bogdana Nikolića. Mektić se onda neviđeno izblamirao dajući izjavu o nekim režimskim plaćenicima", navodi izvor iz prnjavorskog SDS-a i dodaje:

VLASTI BiH LAGALE: Državljani Srbije nisu učestvovali u narušavanju javnog reda i mira u Prnjavoru!

"Žao mi je samo što smo nas nekolicina iskorišćeni za ovakve stvari. Jedan naš kolega, Sinišin telohranitelj, je jutros napravio incident kada je udario nekog dečka i sada mu ide krivična prijava".

Vruća noć 1. oktobra u Prnjavoru mogla je dovesti do većeg narušavanja javnog reda i mira da pripadnici policijske stanice Prnjavor i banjalučke Jedinice za podršku CJB Banjaluka nisu odmah reagovali i izolovali Beograđane od Gatarićevih ljudi, koji su ih čekali ispred hotela "Siti".

Akcija u hotelu "Siti" (Foto: Printscreen YouTube/TV K3)
Akcija u hotelu "Siti" (Foto: Printscreen YouTube/TV K3)

Po Mektićevom i Stanićevom nalogu, provereni su Gatarićevi navodi o nelegalnom boravku na području opštine. Ali, posle detaljnog pretresa vozila i inspekcije od strane inspektora Službe za odnose sa strancima BiH, kojom upravlja SDS-ov kadar Slobodan Ujić, usledilo je veliko razočaranje: nije pronađen nijedan kompromitujući dokaz koji bi Beograđane povezao sa prnjavorskim SNSD-om, što je i bio cilj ove propagandne diverzije Siniše Gatarića.

Ministar za bezbednost BiH Dragan Mektić učestvovao u ovom pokušaju prevare javnosti (Foto: Printscreen YouTube)
Ministar za bezbednost BiH Dragan Mektić učestvovao u ovom pokušaju prevare javnosti (Foto: Printscreen YouTube)

"Svi u Prnjavoru znaju da Gatarić sa ženom živi u Beogradu, da ovde bude samo radnim danima, a poznate su i njegove veze sa tim biznismenom jer ga je više puta dovodio u Prnjavor. Bojim se da su i Mektić i drugi u našem rukovodstvu sada ljuti zbog ovoga", navodi naš izvor.

Redakciji Pressa je poznato ime beogradskog biznismena.

(Pressrs.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track