DODIK: Grujičić će Srebrenicu potpuno integrisati u Republiku Srpsku
Foto: Nebojša Mandić

Izbori u BIH

DODIK: Grujičić će Srebrenicu potpuno integrisati u Republiku Srpsku

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je danas očekivanje da uverljiva pobeda zajedničkog kandidata srpskih stranaka u Srebrenici, Mladena Grujičića, bude uskoro verifikovana jer su izbori bili fer i pošteni, poručivši da će srpski kandidat Srebrenicu potpuno integrisati u Republiku Srpsku.

Dodik je rekao da je Grujičić osvojio neuporedivo više glasova od Ćamila Durakovića, dosadašnjeg načelnika te opštine, i poručio da srpski kandidat neće praviti razliku između građana Srebrenice, kao što je to činio Duraković.

NOVI NAČELNIK SREBRENICE Mladen Grujičić: Poštovaću sve građane, uvažavam svaku žrtvu!

Govoreći o pozivu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za saslušanje povodom organizovanja referenduma o Danu Republike Srpske, Dodik je rekao da će dati izjavu Tužilaštvu, iako njegov legitimitet ne priznaje, ali za sada, kako kaže, nema podataka kada će biti saslušan.

Mladen Grujičić, Foto: Zoran Šaponjić
Mladen Grujičić, Foto: Zoran Šaponjić

Predsednik Republike Srpske ponavlja da neće ići u Sarajevo jer je uobičajena praksa da saslušanje može da se obavi i na drugom mestu, a ne isključivo u Sarajevu gde je sedište Tužilaštva.

"Ne znam zašto bi mene odvajali, osim činjenice da žele da ponize ili da na neki drugi način politički iskoriste taj momenat", smatra Dodik i dodaje da je Tužilaštvo nelegalno i da ne postoji u Ustavu, a da je formirano kao "međunarodna kreacija kako bi kažnjavalo pre svega Srbe".

(VIDEO) DODIK ZADOVOLJAN: Ubedljiva i veličanstvena pobeda SNSD u Republici Srpskoj

Komentarišući pretnje međunarodne zajednice zbog održanog referenduma u Republici Srpskoj, Dodik kaže da oni pokušavaju da instruišu institucije koje ionako nisu ustavne.

"Ustavni sud BiH ima tri stranca koji je trebalo da pre 15 godina napuste tu dužnost, ali se oni i dalje održavaju. Sa njihova tri glasa i dva glasa Bošnjaka oni imaju većinu u Ustavnom sudu i donose odluke koje su po pravilu protiv Republike Srpske", tvrdi Dodik, dodajući da imamo situaciju da poštujete nepravdu ili se tome suprotstavite.

REFERENDUM U RS: 99,8 GLASALO ZA Dodik: Sram bilo svakog Srbina koji nije glasao!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track