DODIK: Uvek sam spreman na dijalog, ali bez nametanja
Foto: Zorana Jevtić

Komentar na izjavu ambasadorke SAD u BIH

DODIK: Uvek sam spreman na dijalog, ali bez nametanja

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je Srni da je uvek spreman na konstruktivan dijalog sa svima, pa tako i američkim diplomatskim predstavnicima u BiH, ali na ravnopravnoj osnovi, bez nametanja stavova i uslovljavanja u bilo kojem pogledu.

Na pitanje da prokomentariše izjavu ambasadorke SAD u BiH, Morin Kormak, da će se sastati s njim kada bude spreman i odluči da bude partner u saradnji i vrlo važnim projektima za budućnost BiH, Dodik je naveo da nikada nije bio protiv razgovora.

"Međutim, ako uvažena gospođa Kormak misli da je partnerstvo to da mi slepo prihvatamo sve što nam kažu - to onda nije dijalog, već nametanje", rekao je Dodik.

Naglasio je da ceni doprinos američke administracije miru i stabilnosti u BiH, ali je podsetio da je bilo i neslaganja s nekim predstavnicima administracije SAD, koji zagovaraju centralizaciju BiH, kao i ostanak Kancelarije visokog predstavnika.

Dodik je rekao da je uvek bio čovek mira, koji je spreman na dijalog o svim bitnim pitanjima koja ne ugrožavaju poziciju Republike Srpske.

(RTRS/ SRNA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track