SVEČANO: Zvaničnici Srpske na obeležavanju krsne slave MUP-a
Foto: RTRS

Slava

SVEČANO: Zvaničnici Srpske na obeležavanju krsne slave MUP-a

Bosna i Hercegovina -

U sedištu Centra javne bezbednosti Banjaluka danas je, povodom obeležavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Svetog Arhangela Mihaila, služen parastos i položeni su venci na spomen-obeležje poginulim pripadnicima ovog CЈB u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik Centra javne bezbednosti Banjaluka Željko Spasojević naveo je da je krsna slava MUP-a Republike Srpske povod za prisećanje na 252 pripadnika banjalučkog CЈB koji su dali živote braneći Srpsku.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

"To je podstrek svima nama da svakodnevno, maksimalno savesno i odgovorno, na dobrobit svih građana, obavljamo poslove koji su sve izazovniji i teži", rekao je Spasojević. On je svim pripadnicima MUP-a Srpske čestitao krsnu slavu.

Vence su položili i članovi porodica poginulih pripadnika CЈB Banjaluka, a zatim je za njih organizovan prijem u prostorijama Centra.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Obeležavanju krsne slave MUP-a prisustvovaće i predsednik Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je krsnu slavu MUP-a Srpske i istakao da je ova institucija od formiranja do danas ostala kao garant bezbednosti Srpske i njenih građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja