AKCIJA BLOK: Zbog zloupotrebe položaja uhapšen Damir Hadžić, bivši ministar BiH
Foto: Printscreen YT

Velika akcija SIPA

AKCIJA BLOK: Zbog zloupotrebe položaja uhapšen Damir Hadžić, bivši ministar BiH

Bosna i Hercegovina -

U nastavku akcije "Blok", pripadnici SIPA-e uhapsili su Damira Hadžića, bivšeg načelnika opštine Novi Grad.

Hadžić, koji je i bivši ministar transporta i komunikacija BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinio krivična dela zloupotreba položaja ili ovlašćenja u vezi sa krivičnim delima zloupotreba procene i krivičnim delom pomaganje.

Hadžić i još jedna osoba uhapšeni su po naredbama Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i Obaveštajno-bezbednosne agencije danas su nastavljene aktivnosti u predmetu "Blok".

Pre nekoliko dana SIPA je po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izuzela predmete i originalnu dokumentaciju iz opštine Novi Grad Sarajevo, opštinskog Pravobranilaštva, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoline, notara Indire Turkmanović i pravne osobe Tibra Paficik.

Ovi dokumenti deo su predmeta, koji se vodi protiv Eseda Radeljaša, osnivača Stranke za bolje Goražde, koji se sumnjiči za krivična dela overavanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja, davanje dara i drugih oblika koristi te pranje novca.

Osim Radeljaša, ranije su hapšeni i Nedžad Kapetanović, bivši pravobranilac opštine Novi Grad i Јusuf Čaušević, šef Odseka za imovinsko-pravne poslove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track