AVAZ PORUČIO IZETBEGOVIĆU: Bakire, prestani da širiš laži i radi svoj posao!
Foto: Beta

Ozbiljne optužbe

AVAZ PORUČIO IZETBEGOVIĆU: Bakire, prestani da širiš laži i radi svoj posao!

Bosna i Hercegovina -

Najtiražniji sarajevski llist Dnevni avaz pozvao je danas bošnjačkog člana Predsedništva i lidera SDA BiH Bakira Izetbegovića da se pozabavi svojim poslom i prestane da "širi laži" na račun tog lista.

Avaz, naime, odlučno odbacuje da je svojim tekstovima pozivao na nasilne demonstracije, te da je o tome može ili ne u BiH biti mirnih demonstracija, govorio jedino diplomata Lars Gunar Vigemark, čiji je tviter nalog prenet u tom sarajevskom dnevniku.

"Nasilne demonstracije priviđaju se uplašenom Bakiru Izetbegoviću, koji je očito svestan svoje enormne nepopularnosti, a o nepopularnosti njegove supruge Sebije da se i ne govori. Stoga 'Dnevni avaz' javno poručuje Izetbegoviću da se posveti svom poslu i jalovom predsednikovanju koje traje već 6,5 godina i pusti najtiražniju i najuticajniju novinu u BiH na miru da objektivno informiše građane", poručili su iz Avaza.

Napominju da ih neće uplašiti Izetbegovićeve "uvrede i panfleti", niti će mu takav pristup pomoći da "ućutka pobunjeničku četvorku, nezadovoljnu opoziciju, gladne građane i razočarane birače".

Odnosi SDA i SBB-a su izvan Dnevnog avaza i Izetbegovićev rivalitet i lični antagonizam prema Fahrudinu Radončiću ovu novinu uopšte ne zanimaju, kažu iz Avaza.

FOTO: Youtube/Printscreen
FOTO: Youtube/Printscreen

"Prema tome, znamo da Bakira ne bole ekonomsko stanje nacije i naši kritički tekstovi o tome, već nas svojim diskvalifikacijama očito želi ućutkati da ne pišemo o unesrećenim pacijentima, proteranim lekarima i ponašanju njegove supruge, na koju je očigledno više nego osetljiv", naveli su, između ostalog, iz Avaza, te još jednom poručili:

"Bakire, prestani da širiš laži o Avazu, uozbilji se i na kraju svog mandata makar malo se posveti poslu, a ne svađama po principu 'svi su krivi osim mene'".

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track