PRONAĐEN NESTALI MLADIĆ U BOSNI: Pokušao da pobegne spasiocima!
Foto: Printscreen/Facebook

Ostavio automobil i poruku

PRONAĐEN NESTALI MLADIĆ U BOSNI: Pokušao da pobegne spasiocima!

Bosna i Hercegovina -

Brzom intervenciom spasioca Hercegovačke gorske službe spašavanja Čitluk, danas je pronađen 33-godišnji M. I., meštanin sela Vid pored Metkovića, nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Spasioci iz Čitluka su uz pomoć policije i prijatelja nestalog M. I., koji su se pridružili potrazi, "zatvorili" teren i vrlo brzo locirali mladića koji je nastojao izbeći tragače, nakon što su mu pronašli vozilo sa porukom.

Tridesettrogodišnjak se sinoć udaljio od kuće, a policija je danas u Međugorju locirala njegovo vozilo, nakon čega je usledio poziv prema HGSS Čitluk.

Mario Matijić je predvodio potragu koja je uskoro rezultirala lociranjem nestalog mladića u predelu Brda ukazanja, ali se on opet udaljio, očigledno izbegavajući kontakt.

"Nakon toga su spasioci brzo napravili "zatvaranje područja", što je uskoro urodilo plodom i pronalaskom nestalog", rečeno je u Savezu gorskih službi spašavanja u BiH.

Kako su naveli, intervencija se odvijala po velikom nevremenu, jakoj kiši i vetru, ali je sretno završila pronalaskom živog i zdravog čoveka, kojem je pretila opasnost od hipotermij, jer je bio nezaštićen i izložen ozbiljnom pothlađivanju.

Timovi GSSuBiH su odmah bili stavljeni u pripravnost, ali nisu pokrenuti jer su spasioci HGSS Čitluk vrlo efikasno okončali akciju potrage.

(Faktor.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track