REFIK HODŽIĆ O ODLUCI SUDA U HAGU: Bakire, prestani da lažeš i obmanjuješ narod!
Foto: Printscreen YouTube

Lagao sve vreme

REFIK HODŽIĆ O ODLUCI SUDA U HAGU: Bakire, prestani da lažeš i obmanjuješ narod!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Refik Hodžić, bivši portparol Haškog tribunala i aktueni direktor komunikacija Međunarodnog centra za tranzicionu pravdu, pozvao je lidera SDA Bakira Izetbegovića da prekine sa lažima i obmanma javnosti u vezi sa odlukom MSP da odbije zahtev za reviziju presude tog suda po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

Hodžić je Izetbegoviću poručio da MSP nije prekršio ni pravila, niti Statut, kada je odlučio da odbije takav zahtev.

"Sud vam je još prošle godine poslao pismo da treba nova odluka pošto je revizija novi postupak. Dosta laži i obmana. Dosta ponižavanja žrtava i naroda, dovoljno smo svi poniženi ovom blamažom. Ako nemate hrabrosti da preuzmete odgovornost, makar ćutite", poručio je Hodžić.

On je podsetio da je MSP u maju prošle godine obavestio Sakiba Softića da mu je potrebna nova odluka Predsedništva BiH za pokretanje postupka revizije i da ona iz 2002. godine ne važi, te da je to, kako je rekao, konačna potvrda da je Bakir Izetbegović znao da ovaj zahtev koji podnosi Softić nema šanse ni da prođe registrara.

"Lagali su sve vreme, svesno i planski išli u destrukciju iako su znali da nema šanse za uspeh", naveo je Hodžić.

Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, koju je podnio Sakib Softić, uz obrazloženje da ga nisu podnele nadležne institucije BiH,

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 10.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track