Najnovije vesti

JEZIVA ISPOVEST MUČENOG SLOBODANA JOVIĆA: Azra Bašić nam je urezivala krstove na čelo!
Foto: Profimedia

Nastavak suđenja monstrumu iz Dervente

JEZIVA ISPOVEST MUČENOG SLOBODANA JOVIĆA: Azra Bašić nam je urezivala krstove na čelo!

Bosna i Hercegovina

Slobodan Jović, svedok tužilaštva na suđenju Azri Bašić, ispričao je u petak u Sudu BiH da ga je optužena zajahala i primorala da je četvoronoške na leđima nosi po staklu, nakon čega ga je udarila nogom u glavu i izbila mu 10 zuba.

U potresnom svedočenju Jović je opisao stravične detalje zlostavljanja kroz koje su prolazili srpski civili 1992. godine u Domu JNA u Derventi. On kaže da je u Dom JNA odveden 26. aprila i da je u zlostavljanju prednjačila Azra Bašić.

 

- Kad je došla pitala je: "Jesu li to četnici?" i počela je udarati sve redom. Prvo je udarila Radojicu Garića, pa Neđu Blagojevića, koga su vojnici izbacili kroz prozor. Meni je rekla da kleknem i onda me je uzjahala. Morao sam je četvoronoške po staklu nositi na leđima duž sale i nazad. Sav sam bio krvav - ispričao je Jović.

 

Prisetio se da je Blagoja Đuraš, koji je isprebijan ležao na podu, pitao da li se s nekim može pregovarati, na šta mu je Azra odgovorila: "Sad ćeš pregovarati", pa je kleknula iznad njega, izvadila nož i tada je potekla krv.

 

- Pored nje je stajao jedan vojnik HOS. Blagoja je krkljao i pogledao sam u njegovom pravcu. Azra se okrenula i pitala me: "Šta ti beli gledaš?", a onda me je nogom udarila u glavu i izbila mi 10 zuba - ispričao je Jović.

 

Potvrdio je i navode da je Bašićeva dvojicu zatvorenika "ponovo krstila" tako što im je nožem urezala krst na glavi i leđima.

 

Svedok Luka Patković ispričao je da su svi vojnici, koji su ih tukli, zarobljenicima govorili da "to nije ništa šta će se desiti kad dođe Azra".

 

- Došla je zgodna, mlađa, crna žena u uniformi. Udarila me nekim tvrdim predmetom u glavu, pa nogom u genitalije i od udarca sam kleknuo. Mene su vezali špagom, uzjahao me Dejan zvani Nišlija i morao sam ga nositi na leđima dva kruga po sali. Kad sam pravio drugi krug, u jednom momentu video sam Đuraša koji je ležao na podu i krkljao.

 

Kasnije sam čuo da ga je Azra zaklala - ispričao je Patković.

 

GREŠKA U IZJAVI

 

Luka Patković je u izjavama u istrazi rekao da je Blagoja Đuraša zaklao vojnik HOS koji je stajao pored Azre Bašić. Na pitanje branioca svedok je pojasnio da su mu to, nakon razmene, rekle kolege s kojima je bio zatvoren i da je na osnovu toga dao takvu izjavu.

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VEČNA IM SLAVA: EKSKLUZIVNO pogledajte specijal emisiju KOŠARE- vojnički zavet zapečaćen krvlju !

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...