UŽAS, ŠTA SE TO DEŠAVA U BIH: 7 samoubistava za mesec dana!
Foto: Printscreen Avaz.ba

Ljudi sve češće dižu ruku na sebe

UŽAS, ŠTA SE TO DEŠAVA U BIH: 7 samoubistava za mesec dana!

Bosna i Hercegovina -

ZENICA - U zeničkom naselju Crkvice jutros je u podzemnoj garaži zgrade pronađeno telo Ekrema Kahrimana, dugogodišnjeg direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Zenica.

Kahriman je nedavno podneo ostavku na mesto direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Zenica, pronađen je jutros obešen u garaži. Međutim frapantna je činjenica da je u BIH u poslednjih mesec više osoba izvršilo samoubistvo ili pokušalo da se ubije.

Ekrem Kahraman... Foto printscreen avaz.ba
Ekrem Kahraman... Foto printscreen avaz.ba

Pre samo dva dana, takođe u Zenici, ubila se 17- godišnja Z.B. , učenica Srednje medicinske škole. Školski drugovi i prijatelji bili su šokirani, a tačan motiv, zbog kojeg je ova maloletnica odlučila da se baci sa 15. sprata niko ne zna.

Ono što se zna je da je devojka živela sa sestrom, da joj je majka umrla, a otac, koji je bio prema njoj strog, oženio se drugom ženom. Otac je s tom drugom ženom stanovao u drugom stanu, a ćerke je redovno obilazio.U jednoj vikendici u Bugojnu, 27. aprila ove godine R. B. (22) iz Gračanice upucao se iz pištolja . Mladić je studirao u Mostaru, a motiv suicida nije poznat.

Samo dan kasnije, kod bugojanskog naselja Gračanice, ribari su iz jezera Zanesovići izvukli telo M. Dž.Kako je policija saopštila ona je izvršila samoubistvo skokom u jezero.

Građane Bugojna 29. aprila potresla je vest da je još jedna njihova sugrađanka pokušala da izvrši samoubistvo. Naime, devojka Š. E. je skočila s Vrbaskog mosta u Bugojnu. Srećom, brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika koji su skočili u reku Vrbas, devojka je izvučena živa.

Radenko Mićić zvani Pčela iz Roćevića kod Zvornika sleteo je 18. aprila "mercedesom" oko 6.55 sati u Zvorničko jezero. Iako nije poznato da li je i tada pokušao da se ubije on je iz automobila izašao nepovređen. Međutim Mićić je posle toga došao kući i izvršio samoubistvo.

foto printscreen avaz.ba/J. Hadžić
foto printscreen avaz.ba/J. Hadžić

Drago Lugonja (46) iz naselja Donji Malovan pored Kupresa ubio se 17. aprila skočivši u komšijin bunar. Vlasnik bunara je i pronašao 46- godišnjaka o čemu je odmah obavestio policiju. Iza preminulog je ostalo oproštajno pismo u kojem nikoga ne krivi za svoj samoubilački čin, navodeći samo da je oboleo od teške bolesti zbog čega je odlučio da okonča svoj život.

Nezapamćena tragedija dogodila u Tesliću kada su 6. aprila majka J. I. i njena kćerka M. I. nožem prerezale vene. Obe su hitno prevezene u Dom zdravlja u Modriči, ali je majka preminula po prijemu, a njena kćerka prevezena u dobojsku bolnicu na dalje lečenje. Navodno su obe imale zdravstvenih problema.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track