DODIK OPLEO PO IZETBEGOVIĆU: Bakir je skroz neuračunljiv!
Foto: Profimedia, Zorana Jevtić

Oštro

DODIK OPLEO PO IZETBEGOVIĆU: Bakir je skroz neuračunljiv!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik RS izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH da neće odustati od tužbe za genocid okarakterisao kao mržnju prema Srbima.

Patološka mržnja prema Srbima i neuračunljivost su osnove ponašanja Bakira Izetbegovića, izjavio je za Kurir predsednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom izjave bošnjačkog člana Predsedništva da bi ponovo pokrenuo postupak revizije po tužbi BiH protiv Srbije.- Šta drugo reći nego da je neuračunljivost u osnovi njegovo ponašanje. On bi trebalo da bude svestan da se to ne može uraditi bez saglasnosti ostalih u BiH, a te saglasnosti nikada neće biti. To sve govori o njegovoj patološkoj mržnji prema Srbima i Srbiji - smatra Dodik.On dalje dodaje da Izetbegović na sve načine pokušava da upoređuje stvari koje je potpuno nemoguće upoređivati.- Kao što su, na primer, Jasenovac i još neki događaji tokom proteklog rata koje on pokušava da upoređuje. To upoređivanje vređa, pogotovo ako se zna da i Srebrenica i zločin u Srebrenici imaju različitu interpretaciju u samoj BiH. I to da u „činjenicama“ koje su tamo iznete ima i netačnih podataka koji bacaju sumnju na sve što se desilo. Jasenovac je ogromno stradanje Srba i malog dela muslimana, Bošnjaka. Oni su tek 1945. godine ušli u nacionalne oružane jedinice NOB. Prema tome, nije ni fer ni pošteno, a i licemerno je. Istovremeno, Izetbegović na ovaj način pokušava da zakrpi neke svoje poparane kanale u stranci, ali i u bošnjačkom narodu, jer je izgubio ozbiljan uticaj - kaže predsednik RS.Međunarodni sud pravde u Hagu je još početkom marta odbacio zahtev BiH za reviziju presude protiv Srbije.

Borenović prozvao DodikaHajde da uporedimo imovinuLider opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović pozvao je Dodika da iznese podatke o imovini koju poseduje.- Sa zadovoljstvom prihvatam Dodikov poziv da uporedimo šta ko ima, šta ima moja, a šta njegova porodica... Da uporedimo ko je kako to zaradio, odakle su izvori, da li su plaćeni porezi, pa da vidimo koliko je ko bogat - dodao je Borenović.Lider PDP je kazao da će Dodik morati da odgovori na brojna pitanja, poput onog da li je platio sve obaveze prema RS u sticanju imovine, kao i na to gde su milijarde konvertibilnih maraka. Dodik se ovim povodom nije oglašavao.

S. VOJINOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track