DRAMA U BANOVIĆIMA: Pucnjava u rudniku zbog stranačkog zapošljavanja
Foto: Thinkstock

Drama

DRAMA U BANOVIĆIMA: Pucnjava u rudniku zbog stranačkog zapošljavanja

Bosna i Hercegovina -

U Banovićima ispred rudnika jutros se desila pucnjava i to zbog prijema rudara, piše Patria.

Uhapšen je Samir Delić jer je upucao Seada Karahodžića koji je pokušao da zaustavi Delića da ne ubije Almira Delića, direktora ekonomskih poslova u RMU Banovići jer je navodno on pravio spiskove za prijem u RMU Banoviće ispred Mjesne zajednice Pribitkovica.

Sead Karahodžić je pogođen u nogu i zbrinut na UKC Tuzla. Inače, trenutno se ispred direkcije rudnika nalazi oko 30 boraca Armije BIH koji protestuju zbog prijema u rudnik. Kako nam je rekao jedan stanovnik Banovića, situacija je kulminirala jer je poznato da se u rudniku zapošljavaju stranački kadrovi, tako što se iz svake mesne zajednice izaberu članovi i aktivisti koji rade u predizbornim kampanjama. Oni su ranije slikali glasače na izborima, pretili drugima, a danas dobijaju posao.

Najbolji pokazatelj efekta tih stranačkih zapošljavanja jeste da rudnik nikada otkad SDA upravlja njim, nije dostigao preratnu proizvodnju. Pre rata proizvodnja je bila 2 miliona tona, a sada nije pređeno ni 1,2 miliona tona uglja, a u modernizaciju je uloženo više od 140 miliona KM, piše Patria.

(tuzlanski.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track