HTEO DA SE VRATI U ISLAMSKU DRŽAVU: Džihadista Enes Mešić uhapšen na granici BiH i Srbije
Foto: Printscreen YouTube/RTRS

UHVAĆEN U RUDOM

HTEO DA SE VRATI U ISLAMSKU DRŽAVU: Džihadista Enes Mešić uhapšen na granici BiH i Srbije

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su u istočnoj Bosni džihadistu Enesa Mešića, bivšeg pripadnika Islamske države, u pokušaju da ilegalno pređe granicu i ponovno se priključi ovoj terorističkoj organizaciji, saopšteno je iz Granične policije u Bosni i Hercegovini.

Na području Rudog uhapšena jedna osoba u pokušaju da pređe granicu sa Srbijom, koja je predata u nadležnost državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrdila je za portparolka Granične policije BiH Sanela Dujković. Iz Granične policije nisu naveli druge pojedinosti osim da je u pitanju osoba koja je bila na popisu onih koji se nalaze pod prismotrom.

Mediji navode da je reč o Enesu Mešiću, koji je u oktobru prošle godine osuđen na tri godine zatvora zbog učestvovanja u redovima terorističke organizacije Islamske države. Policijske agencije Mešića, koji živi u zatvorenoj selefijskoj zajednici u Gornjoj Dubnici kod Kalesije, godinama smatraju jednim od najradikalnijih pripadnika selefijskog pokreta.

Njegovo ime je na listi najgorih kriminalaca koje traži SIA.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ratuju za veru, ali i debelu platu: Ko su ljudi koji iz Srbije odlaze na sirijski front?

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Printscreen YouTube/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track