DIREKTORU RiTe UGLJEVIK SE SMEŠI SMENA: Zbog nestručnosti i mešetarenja DNS traži ostavku
Foto: Foto: Youtube/Printscreen

funkcionerI POKRENULI OPOZIV

DIREKTORU RiTe UGLJEVIK SE SMEŠI SMENA: Zbog nestručnosti i mešetarenja DNS traži ostavku

Bosna i Hercegovina -

Više funkcionera i OO DNS-a (Demokratski narodni savez) pokrenulo je inicijativu za smenu direktora RiTE Ugljevik Đorđa Popovića jer tokom dosadašnjeg mandata nije ispunio očekivanja OO DNS-a iz istočnog dela Republike Srpske.

Popoviću se zamera što neprofesionalno rukovodi ovim energetskim gigantom, mešetari, vodi kadrovsku politiku nestručno i biva poslušnik drugih stranaka.

Funkcioneri traže njegovu hitnu smenu kako se dalje ne bi narušavao ugled DNS-a na istoku Republike Srpske. Vrhu stranke su preneli da će bojkotovati parlamentarne izbore u opštinama Ugljevik, Bijeljina, Zvornik, Šamac i Doboj ukoliko Popović ostane na svojoj fukciji.

Smatraju da u svojim redovima imaju znatno stručnijih i posvećenijih kadrova.

Inače, Popović je imenovan na mesto generalnog direktora RiTE Ugljevik u maju 2016. godine posle neočekivane ostavke bivšeg sirektora Stevanovića. Tada se smatralo da je on prelazno rešenje.

DNS je upozoravao da je on"kompromitovani kadar koga je 2008. godine smenio nekadašnji supervizor za Brčko Rafi Gregorian kao visokorangiranog policijskog službenika u policiji Vrčkog".

Supervizor je kao razog naveo da je dobijao potkrepljene izveštaje duže od godinu dana o kršenju službenih dužnosti, neprofesionalnosti, neadekvatnom radu u službi itd.

Kurir.rs Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track