RASKOL MEĐU BOŠNJACIMA: Bakir Izetbegović ne sarađuje više sa Fahrudinom Radončićem
Foto: Fonet, Profimedia

jasno

RASKOL MEĐU BOŠNJACIMA: Bakir Izetbegović ne sarađuje više sa Fahrudinom Radončićem

Bosna i Hercegovina -

Bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA BiH Bakir Izetbegović poručio da predsedniku SBB Fahrudinu Radončiću nikada neće moći da oprosti tvrdnju da su Bošnjaci počeli rat i dodao da sa njim više nema saradnje.

"Sa Radončićem ne verujemo da ćemo ikada više moći da nastavimo saradnju, jer bez obzira na to šta je govorio za mene, moju porodicu i SDA, jednu stvar nije smeo da kaže. Rekao je da su Bošnjaci pre 25 godina počeli rat. Takvu hipoteku ne sme da nam stavi", rekao je Izetbegović sinoć na stranačkoj tribini u Bihaću, prenela je RTRS.

Kako je naveo, čovek sa takvim moralnim vrednostima i svim konfliktima koje je u poslednjih 20 godina napravio ne može da bude koalicioni partner, niti član Predsedništva, niti bilo šta što je sebi zacrtao, rekao je Izetbegović.

"Kada ja završim ovaj mandat, Bošnjake mora da predstavlja čovek koji liči na njih i njihove vrednosti, a ne onaj koji će ih optužiti da su počeli rat, kao što to radi Radončić", rekao je, izjavio je Izetbegović.

Radončić je, naime, svedočeći u postupku koji se u Prištini vodi protiv Nasera Keljmendija početkom novembra prošle godine, izneo niz optužbi na račun SDA i nekadašnjeg lidera te stranke Alije zetbegovića, te izjavio da su ubistvom rpskog svata rat u BiH započeli Bošnjaci, što su iz te stranke odmah demantovali

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Fonet, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track