DODIK: Obaveštajna služba upravlja BiH i prisluškuje državni vrh Srbije!
Foto: Reuters

UPOZORENJE

DODIK: Obaveštajna služba upravlja BiH i prisluškuje državni vrh Srbije!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nema ništa gore za jednu zemlju, posebno za ovakvu kao što je BiH, da s njom upravlja tajna policija, a to se već događa jer Obaveštajno-bezbednosna služba BiH funkcioniše tako da uništi srpski i hrvatski identitet i da od njih pravi neprijatelje.

foto: N1

Osmah Mehmedagić

"Šef OBA Osman Mehmedagić Osmica nazove poslanike, čak i pojedine Srbe, i onda kreiraju zaključke. Osmica je direktni izdanak rigidne strukture SDA. Glavni likovi koji ne odgovaraju toj politici su (Dragan) Čović i (Milorad) Dodik. Iako to znaju, pojedini Hrvati i Srbi blagonaklono se ponašaju prema tome, navodno politički neutralno. Već nekoliko meseci znamo za nezakonita ponašanja. Pre pola godine dat je nalog za prisluškivanje državnog vrha Srbije. Mislite li da to ne čine ni u slučaju Hrvatske? Јa verujem da se to događa", istakao je Dodik.

Upozorivši da su to ozbiljne stvari, Dodik je rekao da OBA nadzire poslanike, a oni to ne smeju da kažu.

"Naravno da to (predsedavajućem Zajedničke komisije za nadzor nad radoma OBA Nikoli) Špiriću ne mogu da naprave i zato traže njegovu smenu. Zato se sada otvara i pitanje šta rade Hrvati u toj komisiji. Hoćete li da vam upakuju spletku oko Dragana Čovića? Zna se kako se to ovde radi", istakao je Dodik za Večernji list, izdanje za BiH. On je napomenuo da Bakir Izetbegović želi da se reši dve osobe, a to su Dodik i Čović.

"To je otišlo i kod stranaca, pa onda su i oni to tako prihvatili. Pitajte, ako žele da vam iskreno kažu. Nema ništa gore za državu, a posebno ovakvu kao što je BiH da s njom upravlja tajna policija. To se već događa. Ta OBA funkcioniše tako da uništi srpski i hrvatski identitet i da od njih pravi neprijatelje. To nije naša služba. To je nama neprijateljska služba. Mi je tako i posmatramo", poručio je Dodik.

(Kurir.rs/RTRS)

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 21 EPIZODA: Pogledajte kakvim naoružanjem raspolažu Hrvatska i Slovenija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track