(VIDEO) LOKALIZOVAN POŽAR KOD TREBINJA: Vatra ostavila pustoš, vatrogasci dežuraju
Foto: Youtube/Printscreen

LETNJE VRELINE

(VIDEO) LOKALIZOVAN POŽAR KOD TREBINJA: Vatra ostavila pustoš, vatrogasci dežuraju

Bosna i Hercegovina -

U Republici Srpskoj i danas vladaju tropske temperature i vreme opasno po zdravlje ljudi. Iako je najviša temperatura u 14 časova od 37 stepeni izmerena u Trebinju, za vatrogasce u ovom gradu danas je miran dan. Požar koji je tri dana buktio na području sela Slivnica i Orašje, lokalizovan je, a vatrogasci još preventivno dežuraju na tom području.

Vatra koja je za sobom ostavljala pustoš, težak, nepregledan teren, minska polja i temperatura vazduha koja je dostizala i 40 stepeni - sve je to još juče zadavalo ogromne probleme vatrogascima. Danas dežuraju pored zgarišta da bi na vreme reagovali ako vatra ponovo zapreti.

"Јuče je urađen ogroman posao, sada je mirno. Imali smo jutros jednu intervenciju, ali smo i to ugasili", kaže Slaviša Soldo, pripadnik Vatrogasne jedinice Trebinje.

Meštani, uglavnom starije stanovništvo, zadovoljni su što napokon mogu odahnuti. Od jutros ponovo imaju i struju, jer su ekipe Elektrodistribucije zamenile stubove koji su izgoreli u požaru.

Zbog katastrofalnih požara koji ovog leta haraju Hercegovinom, iz trebinjske Policijske uprave danas ponovo apeluju na sve građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru, što je u skladu sa zabranom koju su propisale lokalne zajednica za period od 1. maja do 1. oktobra.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track