PRVI ČOVEK RITE UGLJEVIK U SRPSKOJ POSTAJE MILIONER! Uskoro smena sa pozicije generalnog direktora!
Đorđe Popović, Foto: Djordje POpovic

SKANDAL

PRVI ČOVEK RITE UGLJEVIK U SRPSKOJ POSTAJE MILIONER! Uskoro smena sa pozicije generalnog direktora!

Bosna i Hercegovina -

Direktor Rudnika i Termoelektrane Đorđe Popović je preko svojih poverljivih ljudi u Švajcarskoj, tokom 2016. i 2017. godine u tamošnje banke prebacio više od 2 miliona konvertibilnih maraka na privatne račune, rekli su nam dobro obavešteni izvori.

"Iako je do pre dve godine bio prilično omražen u svom zavičaju, Popović je posle imenovanja za generalnog direktora RITE Ugljevik vrlo brzo uspostavio prisne veze sa načelnikom opštine Lopare, Radom Savićem, sa kojim je i oformio vlast u ovoj maloj majevičkoj opštini. Savić koji je poznat po dobrim odnosima sa dijasporom, koja ga godinama i održava na vlasti, pa je više puta zajedno sa Popovićem odlazio u Švajcarsku gde ga je povezao sa svojim bliskim prijateljima u toj zemlji. Nakon toga je proverenim kanalima krenulo iznošenje novca iz BiH, jer Popović uskoro očekuje smenu sa pozicije generalnog direktora i uveliko se približio SDS gde traži sigurnost", kaže Kurirov izvor.

foto: Djordje POpovic

Kako nam je rečeno opšte je poznato da je DNS čiji je Popović još član, pokrenuo inicijativu zajedno sa koalicionom SNSD za Popovićevu smenu.

"Njegovu smenu će ubrzati i pogibija radnika jedne tuzlanske firme, angažovana kao proizvođač u remontu kotla u termoelektrani. Popović pokušava da zataška ovu pogibiju, jer se smatra najodgovornijim za loše uslove rada svih radnika u RITE Ugljevik. Činjenica je da su u zadnjih godinu dana realizovani mnogi nepotrebni projekti u RITE Ugljevik kojima je kumovao Popović, a da su zanemarene osnovne potrebe radnika i njihova zaštita na radu. Takođe, više funkcionera i OO DNS pokrenulo je inicijativu za smenu generalnog direktora RITE Ugljevik Đorđa Popovića jer tokom dosadašnjeg mandata nije ispunio očekivanja OO DNS iz istočnog dela Republike Srpske", kaže izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Funkcioneri i OO DNS, kako smo saznali, izričito traže hitnu smenu Popovića kako se dalje ne bi narušavao ugled DNS na istoku Republike Srpske koji je dugogodišnjim radom stican.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: 6.000.000 evra za brata Ane Brnabić! Da li je ta zarada slučajnost ili nagrada za Aninu lojalnost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja