(VIDEO) OTAC IZUJEDANE BEBE PRIZNAO: Ovo nije prvi put da se to dogodilo, ona u ovaj vrtić više neće ići
Foto: YouTube/Printscreen

POKRENUTA ISTRAGA POVODOM SLUČAJA KOJI JE POTRESAO BANJALUKU

(VIDEO) OTAC IZUJEDANE BEBE PRIZNAO: Ovo nije prvi put da se to dogodilo, ona u ovaj vrtić više neće ići

Bosna i Hercegovina -

"Beba je sada bolje, biće još jedan dan u bolnici. Problem je što ovo nije prvi put da me je u vrtiću dočekala izujedana", kaže otac jednogodišnje devojčice koja je juče završila u bolnici zbog mnogobrojnih ujeda.

Za sada se istraga sprovodi, više lica je ispitano. Među njima je i jedna od vaspitačica koja ima 35 godina iskustva u tom poslu. Otac devojčice, još je potresen.

"Ne znam šta ćemo dalje, samo da ona bude dobro, ali u ovaj vrtić više neće ići", kaže Miroslav. Ima dobre razloge.

foto: Youtube/Printscreen

“Rekli su mi da to nije ništa strašno, ništa posebno, da se dešava, ali eto kao malo se više desilo. Jer smo mi već imali jedan slučaj, ne ovolikih razmera.

Pre mesec dana je dete bilo isto ugriženo, na leđima je imala dva tri ujeda, na glavi je imala, ne znamo ni mi od čega”, kaže Miroslav Saradžić, otac devojčice.

foto: Printscreen Youtube

Direktor centra za predškolsko vaspitanje, upoznata je i sa prethodnim slučajem. Uverava da će unutar vrtića i to istražiti.

“Mi ćemo postupiti već u toku ove sedmice ili iduće, sazvaćemo veće vaspitača, upozorićemo ih na njihov poziv, šta to podrazumeva, kolika je to obaveza i odgovornost”, rekla je Jelena Kurtinović direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Onaj za koga se utvrdi da je kriv, biće najstrože sankcionisan, kaže Jelena Kurtinović. Posetila je devojčicu danas, ali oni koji brane prava deteta, još nisu. Za sada su upozorili Centar.

“Ostavljanje dece u tom uzrastu, bez nadzora, je zanemarivanje dece, a zanemarivanje je nasilje nad decom. Mi zato i jesmo poslali Centru za predškolsko vaspitanje da odmah sprovedu istragu utvrđivanja pojedinačne odgovornosti”, istile Nada Grahovac, ombudsman za decu RS.

Takođe, trebalo bi utvrditi i koja su to deca učestvovala u ovom slučaju.

Okružni tužilac odlučiće, nakon završene istrage, da li će neko i krivično da odgovara. Svakako je potrebno da nadležni još brže utvrde ko je zakazao, jer skandal koji trese Banjaluku više je prodrmao javnost nego one koji bi trebalo da brinu za decu i njihova prava.

Kurir.rs/ATV Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: 6.000.000 evra za brata Ane Brnabić! Da li je ta zarada slučajnost ili nagrada za Aninu lojalnost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track