OTAC FATALNE SAŠKE TVRDI: Sveštenik je bio opsednut mojom ćerkom, hteo je da s njom ima jedanaestoro dece
Foto: Pritnscreen/Facebook

Obrt

OTAC FATALNE SAŠKE TVRDI: Sveštenik je bio opsednut mojom ćerkom, hteo je da s njom ima jedanaestoro dece

Bosna i Hercegovina -

Seks skandal u katoličkoj crkvi BiH, u kom su glavni akteri sveštenik i troje ucenjivača i dalje je glavna tema u regionu. Iznos od 250.000 KM (više od 125.000 evra) koje je navodno sveštenik platio ucenjivačima da ne budu objavljeni video snimci odnosa s mladim devojkama iz Modriče, prema onom do čega se došlo, nije jedini razlog, već i njegova opsesija, mladom Modričankom Saškom Kovačević (22). Barem tako tvrdi njen otac.

"O kakvom je čoveku reč dovoljno je pročitati njegovu izjavu koju je dao policiji u kojoj kaže kako mu se posle jedne mise ukazala Gospa koja mu je rekla da on nije za sve[teničku službu i da mora da se oženi Saškom s kojom će imati 11-toro dece. To jasno govori o tome koliko je taj čovek opsednut mojom ćerkom. Ne bih da neko pomisli da ja štitim svoje dete, za sve što je učinila, a što je kažnjivo neka odgovara, izjavio je Nedjeljko Kovačević Bato, Saškin otac.

On naglašava da novac koji se spominje, njegova Saška nije videla, niti je za njim, tvrdi, imala potrebe pošto su joj, kako naglašava, on i njegova supruga sve u životu osigurali.

"Preko 26 godina radili smo u Švajcarskoj dobro plaćen posao, Saška je mlađa od naše starije ćerke 17 godina. Ona je naša mezimica koju sam od malih nogu usmeravao ka sportu smatrajući da je to za nju najbolje. Sve dok nije napunila 18 godina nastojao sam da kontrolišem svaki njen korak.

Pošto je postala punoletna sama mi je rekla da ne moram da se brinem jer ona zna šta radi. Podigao sam kredit i za njen 18. rođendan sam joj kupio Mercedesa", tvrdi Nedjeljko i ističe da je njegova ćerka imala koliko joj je trebalo.

"Mislim, a to sud treba da utvrdi, da je ona uvučena u igru koju je neko drugi osmislio. Njene najbolje prijateljice su mi ispričale neke stvari o tom svešteniku, u šta nisam mogao da poverujem. Ja tog čoveka ne znam, ali ako kaže da je moje dete pokušao da spase od lošeg društva, što mi nije došao kada je navodno Saška od njega uzela 7.000 KM, ja bih mu odmah vratio i pozvao bih svoje dete da je pitam zašto je uzela novac. O svemu nisam znao ništa, prema onome što mi je rečeno to traje znatno duže nego što sam mislio, dok je ona bila maloletna. Svešteniku, rekli su mi, to nije prvi put, takvim životom u kom su značajnu ulogu igrale mlade devojke živi već desetak godina", tvrdi Saškin otac Nedjeljko.

On pretpostavlja da je novac koji su od sveštenika uzimali predstavljajući se lažno u Saškino ime, od raznih donacija koje je sveštenik dobijao za obnovu.

Familija Kovačević u Modriči ima ustanovu za brigu o starijim i nemoćnim osobama "Dana" koja je nazvana po Saškinoj majci. Trenutno imaju 45 štićenika i 11 zaposlenih.

"Najmanje je od vernika, jer ni oni sami nemaju, ali ako je i marka njihovog novca u ovoj nemaštini to je previše. Još jednom kažem da ako je moja ćerka učinila nešto što je kažnjivo neka za to bude kažnjena, ali isto tako želim i primerenu kaznu i za one koji su je uvukli u ovu igru. Saški sam rekao da sada u pritvoru ima dovoljno vremena da razmisli, da li želi od nas da preuzme ovaj posao ili da nastavi putem na koji su je drugi naveli", zaključuje Nedjeljko Kovačević Bato.

(Kurir.rs/24sata.hr)

(Foto: Facebook Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Svekrva ubijene pevačice zapretila ukućanima: Ako progovorim gotovi ste!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track