DODIK: Mesić opet obukao ustaško odelo
Foto: Reuters/Stefan Jokić

PREDSEDNIK REPUBLIKE SRPSKE NIJE ŠTEDEO REČI

DODIK: Mesić opet obukao ustaško odelo

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je "umišljeni mirotvorac Stjepan Mesić opet obukao ustaško odelo koje navlači po potrebi".

Dodik je naveo da Mesić "ustaško odelo oblači samo kada treba da napada Srbe i Republiku Srpsku ili drži ustaške govore po Australiji".

On je to rekao u odgovoru na Mesićevu izjavu "da bi odmah trebalo preseći koridor kad bi Republika Srpska pokušala da se otcepi i da bi to bilo gotovo za par sati", prenosi RTRS.

foto: Dado Đilas

"Taj političar, koji je deo prošlosti u svakom smislu i koji je već dugi niz godina ostavljen na smetlištu istorije, u čijoj glavi očigledno vlada oluja, bi ponovo da ratuje i preseca koridore", rekao je Dodik.

Prema rečima Dodika, pošto se BiH i u međunarodnim političkim krugovima sve više spominje "kao njen propali eksperiment", srpski narod, koji iznad svega ceni slobodu, jednostavno ne sme da dopusti da doživi potop u propaloj zajednici.

foto: Beta/Tomislav Pavlek

"Zato i mislim da je pri takvom stanju stvari racionalan dijalog o mogućem mirnom razlazu najbolje rešenje za sve u BiH", rekao je Dodik.

On je konstatovao da zagovornike ratne opcije, poput "jednog od grobara bivše Jugoslavije - Mesića", na svu sreću niko ništa i ne pita, niti bilo ko drži do njegovog mišljenja.

"A što se tiče Mesićevog istomišljenika Valentina Incka i njegovih snova, poručujem mu da ide u svoju zemlju i tamo sanja, jer ne znam šta će više ovde", zaključio je Dodik.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters/Beta (Tomislav Pavlek)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantni obrt u istrazi ubistva Jelene Marjanović! Otkriven ključni svedok?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track