SKANDAL NA UNIVERZITETU: Terao studentkinje da ga ljube da bi im prijavio ispite
Foto: Nebojša Mandić

Iživljavanje

SKANDAL NA UNIVERZITETU: Terao studentkinje da ga ljube da bi im prijavio ispite

Bosna i Hercegovina -

Radnik Studentske službe Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci tražio je od studentkinja da ga ljube kako bi im prijavio ispite.

Kako navode, V. B. je i ranije imao slične ispade na drugim fakultetima, a sada su ga za uznemiravanje i neprimerene poruke optužile studentkinje.

“Uzimao je naše brojeve telefona iz naših dokumenata i slao nam svakakve poruke. Bio je neprijatan kada smo prijavljivale ispite i odavao je utisak kao da nam se nabacuje, a reč je o čoveku koji nam može biti otac. Od jedne koleginice je tražio da ga poljubi kako bi joj prijavio ispit. Jedna devojka žalila se profesorima, a kasnije i dekanu”, kaže jedna studentkinja. Ona je dodala da su studentkinje odštampale sve poruke koje im je Balaban slao i predale ih u Dekanat, kao i da se nadaju da će to biti dovoljan dokaz i da će mu neko stati na put. Optužbe, kažu radnici na ovom fakultetu, veoma su jake.

Neke studentkinje su navele da se Balaban nije zaustavljao na porukama i poljupcima, nego je pokušavao da uradi i ”nešto ozbiljnije”. Prema prvim informacijama, studentkinje su nameravale da Balabana prijave policiji, ali su odustale nakon što je na njih neko navodno izvršio pritisak. “Bilo je i ranije pritužbi na njega, a jednom smo ga javno opomenuli i naglasili da bi najmanji prekršaj dalje značio da će dobiti otkaz. Prikupljamo dokaze i idemo ka proceduri za disciplinsku komisiju. Zbog svega što je počinio, logično je da mu sledi otkaz”, rekla je dekan Tehnološkog fakulteta Ljiljana Vukić. “Očigledno je da se radi o problematičnom čoveku kojeg je ovom fakultetu dodelio Univerzitet. On trenutno nije na poslu, samo je dostavio doznaku za bolovanje. Neophodno je ovakvom ponašanju stati na kraju. Neću mu dozvoliti da se vrati u ovu ustanovu”, dodala je ona.

(Kurir.rs/Avaz.ba)

(Foto: Ilustracija/Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo koliko će robijati glumica koja je ubila majku i babu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track