(VIDEO) UHAPŠEN BIVŠI MINISTAR POLICIJE FEDERACIJE BiH: Za sticanje nezakonite koristi od 4 miliona KM osumnjičeno četvoro!
Foto: Avaz.ba, Foto: Printscreen/ Facebook

PRETRESI NA 10 LOKACIJA

(VIDEO) UHAPŠEN BIVŠI MINISTAR POLICIJE FEDERACIJE BiH: Za sticanje nezakonite koristi od 4 miliona KM osumnjičeno četvoro!

Bosna i Hercegovina -

Po nalogu Tužilaštva BiH u Sarajevu se od jutros sprovodi akcija kodnog naziva "Registar" u predmetu za zloupotrebu položaja, a odnosi se na bivše zvaničnike MUP FBiH i s njima povezane osobe.

Među privedenim je i bivši ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH - Predrag Kurteš.

Po nalogu tužioca iz Posebnog odelenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Federalne Uprave policije od ranih jutarnjih sati sprovode pretrese i privođenja osumnjičenih u okviru predmeta Tužilaštva BiH.

Osumnjičene osobe su pod istragom zbog sumnje u krivična dela zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, odnosno da su u okviru procesa javnih nabavki zloupotrebili položaj i omogućili sticanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od blizu milion KM, saopšteno je iz FUP.

Posle pretresa, osumnjičene osobe će biti uhapšene, a posle kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije biće predate Tužilaštvu BiH.

Kurir.rs/ Fonet

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track