(VIDEO) POGLEDAJTE SNIMAK PRIVOĐENJA BIVŠEG MINISTRA FBiH: Kurteš osumnjičen za zloupotrebu položaja!
Foto: Printscreen/ Facebook, Foto: Printscreen/ Facebook

AKCIJA REGISTAR

(VIDEO) POGLEDAJTE SNIMAK PRIVOĐENJA BIVŠEG MINISTRA FBiH: Kurteš osumnjičen za zloupotrebu položaja!

Bosna i Hercegovina -

Rano jutros pripadnici Federalne uprave policije su po nalogu Tužilaštva BiH u okviru akcije kodnog naziva Registar uhapsili Predraga Kurteša, Dragana Miokovića, funkcionere koji su kao SDP-ovci obavljali funkcije u izvršnoj vlasti u FBiH, kao i Kemala Kačapora, Enesa Maslu i Aleksandra Ristića.

Po nalogu Tužilaštva BiH u Sarajevu se od jutros sprovodi akcija kodnog naziva "Registar" u predmetu za zloupotrebu položaja, a odnosi se na bivše zvaničnike MUP FBiH i s njima povezane osobe.

Među privedenima je i bivši ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH - Predrag Kurteš.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2011. do 2014. godine, u okviru ogranizovane kriminalne grupe, pristupili sprovođenju radnji u cilju zaključenja štetnog ugovora u vrednosti od 2.155.000 KM za nabavku softverske i hardverske opreme radi uspostave Jedinstvenog sistema centralnog matičnog registra FBiH, sa unapred dogovorenim dobavljačem i to sprovođenjem postupka pregovaranja bez objave javnog poziva, te su na taj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od milion KM, a za koji iznos je oštećen Budžet Federacije BiH.

Posle pretresa, osumnjičene osobe će biti uhapšene, a posle kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije biće predate Tužilaštvu BiH.

Kurir.rs/ Faktor.ba

Foto: Printscreen/ Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovo su bili poslednji trenuci života ubijenog pekara! Evo šta se tačno odigralo u staklorezačkoj radnji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track