(VIDEO) BAKIROV SAVETNIK: Mustafa Cerić je za komunističke tajne službe radio pod šifrom Vezir
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen/ Youtube

MUSLIMOVIĆ OTKRIVA DETALJE

(VIDEO) BAKIROV SAVETNIK: Mustafa Cerić je za komunističke tajne službe radio pod šifrom Vezir

Bosna i Hercegovina -

Bivši reis Mustafa Cerić radio je za nekadašnje jugoslovenske službe pod kodnim imenima "Car" i "Vezir", a kodno ime Fahrudina Radončića kao saradnika KOS-a bilo je Šćepo, kaže Fikret Muslimović.

Ovo je u emisiji "Centralni dnevnik" na Face TV rekao Fikret Muslimović, penzionisani general, nekada prvi čovek KOS u BiH i savetnik Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

Muslimović je rekao da ga Mustafa Cerić i Fahrudin Radončić javno prozivaju jer veruju da ih je on sprečio da ostvare svoje ambicije.

"Cerić je najpre želeo da svoj mandat reisa produži, pa kada to nije uspeo onda je sebe video kao Reis-ul-ulemu evropskih muslimana. Kada mu je i to propalo, formirao je Svetski bošnjački kongres i sebe postavio za predsednika".

Govoreći o Fahrudinu Radončiću, Muslimovć je kazao je on tokom rata, zajedno sa Selverom Lekićem, švercovao stotine toma robe u opkoljeno Sarajevo.

"Njegovo kodno ime u KOS-u je bilo Šćepo, to je i na sudu potvrđeno, kazao je Muslimović, podsetivši da je Radončić tokom rata otvoreno pretio likvidacijom Harisu Silajdžiću, predsedniku Vlade Bosne i Hercegovine.

Kurir.rs/ Slobodna-bosna.ba

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track