HRVATSKI ČLAN PREDSEDNIŠTVA BiH UPOZORAVA: Ovde neko stvara Islamsku državu, a sve preko građanske opcije
Foto: Beta

Dragan čović

HRVATSKI ČLAN PREDSEDNIŠTVA BiH UPOZORAVA: Ovde neko stvara Islamsku državu, a sve preko građanske opcije

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović tvrdi da u BiH neko želi kroz pojam “građansko” dovesti do situacije da bošnjački narod bude dominantan i da pravi klasičnu Islamsku državu.

“Deo ljudi smatra da je u ovoj zemlji moguće izbrisati pojam `hrvatski` ili neke druge pojmove kako je traženo u predlogu SDP-a. Iako se SDP predstavlja kao građanska stranka, svi znamo kakva je. Te teme će doći na red, možda, kada jednog dana uđemo u EU”, rekao je Čović.

On je istakao da haška presuda bivšim čelnicima Hrvatske zajednice Herceg-Bosne već uveliko utiče na političke odnose u Federaciji BiH.

“Besmisleno je da mi tužimo za nešto što se dešavalo u BiH nekoga van BiH. Sva tri nacionalna elementa u današnju BiH uneli su i ono što se u ratu dešavalo, pa bi i to pitanje logoraša, odnosno eventualne ratne odštete trebalo tražiti kroz rješenja u BiH. Uveren sam da je to pravi put, a sve drugo je politizacija i gubljenje energije”, smatra Čović.

On je rekao da se o trećem entitetu može govoriti u kontekstu pritisaka koji idu prema Hrvatima u BiH.

"Bojim se da smo napravili medveđu uslugu ideji da se napravi racionalno uređenje i da FBiH može da funkcioniše. Trenutno smo ušli u začarani krug iz kojeg ova grupa političara teško može izaći”, poručio je Čović.

Kada je reč o sporazumu BiH sa Islamskom zajednicom, Čović kaže da problem što nije potpisan ovaj sprorazum pravi bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Kurir.rs/BH-index

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Vučić, Čović i Bakir koji se javlja za reč!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track