Najnovije vesti

DRAGAN ČOVIĆ: Izetbegović je u Tursku otišao u svoje ime, a ne kao predstavnik BiH
Foto: Beta/Emir Burlović

zaplet

DRAGAN ČOVIĆ: Izetbegović je u Tursku otišao u svoje ime, a ne kao predstavnik BiH

Bosna i Hercegovina

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas da ne zna u čije ime je u Istanbul otputovao član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović na sastanak sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali je kazao da Izetbegović u Tursku nije otišao u ime Predsedništva BiH.

"Moje i mišljenje gospodina (Mladena) Ivanića jeste da je to neprihvatljiva varijanta, i da gospodin Izetbegović nema nijednog razloga da ode, da će to samo izazvati dodatne probleme, nagađanja, radi čega se ide, osobito, jer gospodin Izetebegović ne ide kao predsedavajući Predsedništva BiH, nego kao član Predsedništva BiH, bez ikakve zajedničke platforme, o temama o kojima bi se razgovaralo", rekao je Čović za Avaz.ba.

On je ocenio da je u ovom slučaju Izetbegovoić otišao u svoje lično ime ili u ime stranke, a ne u ime Predsedništva i podsetio na nedavnu izjavu Bakira Izetbegovića datu u Beogradu, da će se spoljna politika voditi isključivo u Sarajevu.

"Sad ođednom jedan od članova Predsedništva BiH, u čije ime, to ne znamo i o tome svi nagađamo ide u drugu državu, razgovara s predsednicima druge dve države i razgovora o nekim temama, koje ne mogu biti ništa drugo do spoljna politika BiH . Nadam se da će nam Izetbegović to pojasniti sutra i prekosutra, ali to je za mene u svakom slučaju kao norma neprihvatljivo", rekao je Čović.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...