Najnovije vesti

PALA BANDA BOSANACA I SRBA: U Nemačkoj krali bicikle i alat, pa ih prodavali u Tuzli
Foto: Profimedia

PROCES KAKAV NEMCI NE PAMTE

PALA BANDA BOSANACA I SRBA: U Nemačkoj krali bicikle i alat, pa ih prodavali u Tuzli

Bosna i Hercegovina

Okružni sud u nemačkom Tibingenu doneo je još jednu presudu u slučaju protiv članova tzv. "Dukato bande".

21-godišnji državljanin BiH juče je osuđen na pet godina zatvora, a prošle nedelje trojica njegovih saučesnika dobila su između 56 i 78 meseci zatvora. U novembru prošle godine vođa bande osuđen je na 6 godina zatvora.

Proces na Okružnom sudu u nemačkom Tibingenu ne pamti se u ovoj zemlji.

Suđenje je počelo u septembru, a do leta 2018. godine zakazana su čak 44 dana rasprave u procesu protiv članova tzv. Dukato bande.

Optuženo je 9 ljudi iz BiH i Srbije – starosti između 20 i 51 godinu – koji su krali bicikle, alate i obojene metale u Tibingenu i Beblingenu te ih kasnije prodavali u Tuzli.

foto: Profimedia

Tužilac je prikupio dokaze da su četvorica optuženih muškaraca i jedna žena, svi iz BiH i Srbije, regrutovali četvoricu zemljaka u centrima za traženje azila u Nemačkoj.

Dogovor je bio da azilanti kradu visokokvalitetne bicikle u vrednosti od po 500 evra za koje su im naredbodavci plaćali po 70-100 evra. Banda je ukrala ukupno oko 400 bicikala ukupne vrednosti 190.000 evra.

Kasnije su se prebacili na krađu alata, obojenih metala i goriva. Plen je završavao u Tuzli, gde je u jednoj radnji prodavan kao "polovna roba iz Nemačke".

U okolini Tibingena članovi bande pronašli su skladište za ukradenu robu, prostor koji su u oktobru 2016. godine zapalili i načinili milionsku štetu da bi prikrili tragove.

Kurir.rs/Radio Sarajevo Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PRAVEDNI PITBUL! Lopov umakao policajcima, ali ne i ovom psu!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...