ORIĆ O VEHABIJSKOM KAMPU: Nemam veze sa Askerima ni likovima sa bradama
Foto: Beta

SPORAN KAMP ZA OBUKU DECE

ORIĆ O VEHABIJSKOM KAMPU: Nemam veze sa Askerima ni likovima sa bradama

Bosna i Hercegovina -

Poslednih dana ime Nasera Orića se dovodi u vezu sa Udruženjem Asker i njihovim aktivnostima, a mediji u BiH i regionu su navodili da se iza svega skriva, kako su nazivali, "teroristički kamp za obuku dece".

Tim povodom, oglasio se i sam Orić.

"Sa ovim kampom, ovom reklamom što su Srbi izmislili vezano za Asker klub, koji smo mi predali u Ministarstvo pravde, uredno se registruje, a još nije registrovan, nemamo pečate, ID broj, još nije pravno zaživeo - ne možemo delovati. Tako da je to zloupotreba obaveštajnih službi, koje su izbacile to - jer ne znaju šta da odgovore javnom mnjenju s onim fantomkama, naoružanjem, opremom. Tako da pozivam organe bezbednosti da istraže i procesuiraju ovo ime i ovaj klub sa nekim od klubova", kazao je Orić.

"Ako već postoji klub Askeri, koji je zaveden u Ministarstvu pravde, da bi nam dali taj naziv, obično vrate na doradu. S obzirom da klub nije zaživeo - nismo imali članove, to je bruka i sramota. Tražimo od organa bezbednosti da oni koji su objavili imena i slike nedužne dece - koje su zloupotrebili i promovisali ih u teroriste, to je sramota ove države i institucija", izjavio je Naser Orić.

"To je sramota nas koji živimo u ovoj državi, kako da dozvolimo tamo da jedan dekan kriminalistike u Banjaluci komentariše i kaže 'zabrinjavajuće je da se Naser Orić nalazi u Upravnom odboru takvog kluba'. Verovatno mu je Vitomir Žepinić dao diplomu, ko i drugima. Nije radio na pravnim činjenicama. Naser Orić nema zabranu da se šeta bilo kojom državom. Bio sam na crnoj listi, skinut sam i imam pravo da šetam", naveo je bivši komandant Armije RBiH u Srebrenici.

Na pitanje da li sporni snimak liči na teroristički kamp Orić odgovara: "Bruka i sramota. Sredoje Nović, koji je napravio okvir SIPA-e, šta reći kad čovjek prokomentariše onu smijuriju i pravi od dječijeg izleta teroristički kamp. Ja bih podnio ostavku da sam na njegovom mjestu, otišao na planinu, kupio 50 ovaca i dva čobana, jer upitnik je ako može nešto ovako da kaže, da li može čuvati 50 ovaca".

Kurir.rs/N1 Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track