SRAMOTA! Mrtvački sanduk i sahrana za Željka Komšića na karnevalu u Čapljini, on zgrožen: TO JE MORBIDNO I BOLESNO!
Bljesak.info, Foto: Bljesak.info

ŽIVOG GA POKOPALI

SRAMOTA! Mrtvački sanduk i sahrana za Željka Komšića na karnevalu u Čapljini, on zgrožen: TO JE MORBIDNO I BOLESNO!

Bosna i Hercegovina -

Prva reakcija na fotografiju sa karnevala u Čapljini koja prikazuje postavku pokopa sačinjenu od mrtvačkog sanduka, partizana, ustaša i imama i nišana sa imenom Željka Komšića, predsednika Demokratskog fronta, bila je - zgražavanje.

"Moj komentar je samo - morbidno i bolesno", kazao je predsednik DF Željko Komšić, dok je iz DF Čapljina došla poruka osude "ismejavanja i zloupotrebe vere i verskih osećanja".

"Političku poruku nećemo ni komentarisati osim da su velike oči Dragana Čovića u strahu od gubitka fotelje", stoji u kratkom komentaru objavljenom na profilu lokalnog ogranka DF na Fejsbuku.

U Čapljini su juče održane Velike maškare - Karneval fest 2018, koji je, po svemu sudeći, zadobio i popriličnu političku notu, koja je naišla na veliko neodobravanje dela javnosti.

Jedna od atrakcija bio je tabut (mrtvački kovčeg), karikatura Željka Komšića, zastava BiH i nišan na kojem je stajalo ime "Željko K.". Tabut su okruživali partizani sa zelenim maramama, jedan ustaša i imam. Bosanski mediji smatraju da je reč o aluziji na Komšića i njegovu kandidaturu za člana Predsedništva BiH.

foto: Printscreen N1

Željko Komšić: To je morbidno i bolesno

Također, na karnevalu se našla i lutka koja neodoljivo podseća na sudiju Karmela Agijusa, koji je presedavao sudskim većem koje je donelo odluku o presudi zločinačkoj šestorki tzv. Herceg-Bosne.

Karnevalske lutke po običaju predstavljaju simbole onoga "lošeg" i na kraju festivala one bivaju zapaljene.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Bljesak.info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track