DODIK: Oteli su nam vojsku, neće i policiju!
Foto: Kurir

odlučan

DODIK: Oteli su nam vojsku, neće i policiju!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Zalužanima kod Banjaluke da je Repubici Srskoj oteta vojska, ali da neće dozvoliti da joj bude oteta i policija.

"Po Ustavu, Republika Srpska ima pravo na policiju. Vojsku su nam oteli, policiju neće", kazao je Dodik novinarima prilikom posete novih poligona Centra za obuku policije u bivšoj kasarani Vojske RS.

Prema njegovim rečima, tu nema "ništa nelegalno i ništa protivzakonito".

"Pozvani ste da vidite da nema ovde nijedne ruske ni američke rakete. Ovde ne mogu da sleću boinzi ni ruski avioni. Ojačavamo antiteoristički kapacitet", istakao je Dodik.

On je još rekao da je RS ispoštovala sve zakonske procedure o nabavci 2.500 pušaka iz kragujevačke "Zastave" za policiju RS. Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač kazao je da če Centar za obuku biti otvoren početkom aprila, te da će to podići stepen policije RS na najviši nivo.

Upitan da li je RS poligon između velikih sila, s obzirom na različite informacije o tome da će policajce u Zalužanima obučavati ruski i američki instruktori, Lukač je rekao da su do sada specijalne jedinice RS obuku radile sa evropskim i američkim instruktorima i da su one obučene po svetskim standardima.

Premijerka RS Željka Cvijanović je ocenila da je priču o tome da je RS poligon između Rusije i Amerike "veštački isprodukovana priča dela međunarodne zajednice i opozicije, koji nastoje da ukaljaju RS, te da se oko modernizacije naoružanja MUP-a stvorila bespotrebna histerija".

"RS je svesna sebe i svog postojanja, nije deo nikakvih globalnih razmirica niti ima potencijal da to bude", rekla je ona.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) 24 LISTE NA BEOGRADSKIM IZBORIMA: Evo ko nije ispunio uslove i neće ga biti na biralištima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track